Anouk in The Voice of Holland

Drie dagen na de grote The Voice of Holland-finale zitten we nog steeds met leftover popcorn van alle sensatie. Zo ging coach Ali B live on stage de mist in en kaartte Anouk nogmaals aan dat je het Nederlandse volk absoluut niet zoveel steminvloed moet geven - ze wil zelfs een deel van haar salaris inleveren om dit aan te pakken. Hoe staat RTL hier eigenlijk in?

Article continues after the ad

"Ik zou bij het volgende seizoen toch wel heel graag zien dat de coaches, met een extra soort gastjury, de beoordelingen doen voor de eerste drie liveshows", legde ze tijdens de uitzending uit. "Het publiek gaat dan pas stemmen in de finale, als er twee over zijn. Dat lijkt mij een goed plan."

Na afloop, toen haar talent Dani de winst had binnengesleept, vroeg presentator Martijn Krabbé of Anouk het format weer kon waarderen, maar nee, natúúrlijk niet, lachte ze. "Gekkie!"


RTL over het nieuwe seizoen van The Voice

Dat was natuurlijk niet de eerste keer dit seizoen, dat Anouk de opzet van het programma in twijfel trekt. Wij gingen even polsen bij RTL om te kijken of er al eventuele wijzigingen aankomen. Maar helaas: daar kon men nu nog niets over zeggen. "Ik kan er nog niets over zeggen. Het is nu nog te vroeg om het daarover te hebben, drie dagen na de finale", aldus en woordvoerster van de zender. Maar dit wordt uiteraard wel een gespreksonderwerp bij de makers. "Nu breekt het moment aan dat we daar intern naar gaan kijken."

'Gaat niet gebeuren'

TV-kenner Rob Goossens van De Telegraaf en RTL Boulevard verwacht niet dat RTL haar hierin tegemoet gaat komen. "Ik denk sowieso niet dat dit gaat gebeuren, want je hebt een geldkwestie", zei hij afgelopen weekend in RTL Boulevard. "Het levert gewoon geld op, die sms’jes, maar het is ook een enorm goede bindende factor voor het publiek. Je kunt meedoen." Dus "dan is het laatste wat je wil het publiek wegjagen doordat ze minder te zeggen krijgen", legde Rob uit.

We zijn nog in afwachting van een reactie van Anouk.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws: