Tom Hiddleston als Loki

De populaire superschurk Loki is binnenkort te zien op Disney+ in zijn eigen serie. Recensenten mochten al een paar afleveringen zien en zijn (bijna) allemaal laaiend enthousiast!

Thors sneaky broer Loki (Tom Hiddleston) is één van de populairste schurken uit het Marvel Cinematic Universe. Hij is grappig maar het is nooit de vraag óf hij je verraadt: alleen wanneer!

Loki leek een tijdje op het rechte pad te zitten, maar werd door Thanos vermoord. Door de tijdreisavonturen in Avengers: Endgame ontsnapte Loki aan zijn lot, maar dan beginnen de problemen pas echt voor de god van chaos!

Article continues after the ad

Loki komt terecht bij de Time Variance Authority (TVA): een organisatie die de tijdlijn moet bewaken. Loki’s ontsnapping zorgt voor heel wat ellende en die mag hij zelf oplossen met de hulp van Mobius M. Mobius (Owen Wilson). Het doet een beetje denken aan The Umbrella Academy en de eerste indrukken zijn behoorlijk goed! Vooral de chemie tussen de charmante Tom Hiddleston en de droge Owen Wilson is ijzersterk. De twee zetten elkaar voortdurend voor aap, meer nog dan Sam Wilson en Bucky Barnes in de ‘buddy cop’-serie The Falcon and the Winter Soldier.

 

Loki op Disney+

Naast alle lof voor het vreemde (en grappige!) verhaal, zijn er ook kleine kritiekpuntjes. Er wordt in de eerste aflevering héél veel uitgelegd, zodat de kijker óók een idee heeft wat er allemaal aan de hand is. Vanaf de tweede aflevering gaat het tempo gelukkig weer omhoog.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Loki moet er in zijn eigen serie duidelijk aan wennen dat hij weinig controle heeft over de situatie. Hij zou echter een slechte god van misleiding zijn als hij niet meteen begon met het smeden van verraderlijke plannetjes.

Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten tot we zélf naar de nieuwe Marvel-serie kunnen kijken: de eerste aflevering van de show is vanaf woensdag 9 juni te zien op Disney+. De papieren voor het tweede seizoen zijn al getekend, dus na de eerste zes afleveringen van het eerste seizoen gaat het verhaal lekker verder!