Monique Westenberg, Instagram

Monique Westenberg kennen we natuurlijk vooral als liefje van André Hazes, maar wat deed ze eigenlijk voordat ze opgenomen werd in de Hazes-familie? Wij zochten het uit.

Monique Westenberg en André Hazes vieren al heel wat jaren de liefde als we die kortstondige affaire met Bridget Maasland even buiten beschouwing laten. Die liefde had er misschien wel nooit geweest zonder de aanwezigheid van het soms zo gehate Facebook. De volkszanger zag namelijk via een gezamenlijke vriendin (en tevens oud-secretaresse van André Hazes sr.) een foto van Monique en wilde direct meer weten. Hij trok de stoute schoenen aan en nodigde haar via Facebook uit voor een etentje.

Kleurplaat

Helaas voor de zanger liet Monique zich niet zomaar overhalen. Wat dacht die snotneus van nog geen 21 jaar wel niet? Monique is zestien jaar ouder en zag het - begrijpelijk - helemaal niet zitten om zo'n jong jochie te daten. Hilarisch gezien stuurde ze daarom - volgens de verhalen - een kleurplaat terug! Maar André gaf niet op en we weten allemaal hoe het uiteindelijk is gegaan: het stel viert namelijk nog altijd (of moeten we zeggen: weer) de liefde met als ultieme bekroning hun zoontje André Hazes jr. die in 2016 ter wereld kwam.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

🌍

Een bericht gedeeld door 𝙼𝚘𝚗𝚒𝚀𝚞𝚎 𝙽𝚘𝚎̈𝚕 (@moniquenoell) op


Kermismeisje

Monique vergeleek haar leven met André eerder met een circus, maar als iemand het gewend is om drama om zich heen te hebben dan is zij het wel. Ze groeide namelijk op tussen de kermis-exploitanten. "We reisden toen ik klein was door heel Nederland met de kermis. Vanaf het moment dat ik leerplichtig was, zijn mijn ouders een caravanhandel begonnen in Rotterdam. Maar we woonden wel nog op dat terrein met kermis-exploitanten. En alle zomervakanties ging ik met oma mee de kermis op. Zo leuk", verklaarde Monique eerder al in een interview met Beaumonde. Dat verklaart direct waarom ze het onlangs op Instagram nog opnam voor deze groep.

Article continues after the adStewardess en Hospitality 

Het kermisleven zit dus in haar bloed, maar zelf zag ze ooit een andere toekomst voor zich. Met een diploma voor de opleiding Detailhandel op zak wilde Monique letterlijk vlieguren maken als stewardess. Het had dus weinig gescheeld of je had je eten in het vliegtuig gehad van deze inmiddels realityster. Ook aan die flitsende carrière kwam een einde toen ze toch koos voor een baan dichter bij de grond. "Ik werkte bij Feyenoord, waar ik de hospitality deed voor de skyboxen. Daarna heb ik nog bij de Staatsloterij gewerkt. Echt een tof leven", aldus de vriendin van André, die in 2019 in een interview met het AD terugblikte op haar eigen carrière.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’m your Rock, you’re my Star!

Een bericht gedeeld door 𝙼𝚘𝚗𝚒𝚀𝚞𝚎 𝙽𝚘𝚎̈𝚕 (@moniquenoell) op


Druk bestaan

Ze mag dan tegenwoordig 'dag' hebben gezegd tegen al die functies, maar denk maar niet dat deze powervrouw alleen maar thuiszit. Ze voedt de kleine André op (en heeft soms ook vast een dagtaak aan die andere André), is naast realityster ook een ware influencer, schrijft weleens een boek over overleden hondjes, denkt na over een kledinglijn en ze zet zich in voor goede doelen. Onlangs nog maakte ze diepe indruk op haar volgers met haar nieuwe job als ambassadeur voor Daniel den Hoed, een fonds dat geld ophaalt voor kankeronderzoek. Toch mooi om te zien wat iemand allemaal heeft bereikt!