Zondag met Lubach, Arjen Lubach

Arjen Lubach is mede door het enorme succes van Zondag met Lubach niet meer weg te denken van de Nederlandse tv. Het kwam dan ook als een shock bij zijn kijkers dat de populaire komediant op zijn hoogtepunt stopt met de show! Want: wat nu?! 

Arjen Lubach houdt met zijn scherpe grappen en goede verhalen wekelijks miljoenen mensen aan de buis gekluisterd. Of het nu draait om Black Lives Matters, het coronavirus, Donald Trump of belastingontduikers: hij weet er wel weer een draai aan te geven. Toch komt er helaas aan al het moois een einde!

Stoppen op het hoogtepunt

In zijn biografische boek Stoorzender bracht hij de primeur. "Je moet stoppen op je hoogtepunt. Ik denk dat de huidige vorm, dat ene half uur per week waarin naast een paar actualiteiten één groot thema centraal staat, tegen zijn grenzen aan loopt." Nu is niet iedereen daar heel rouwig om, maar de vraag is wel: waar gaan we hem terugzien? Om daar achter te komen moeten we eens focussen op waar hij vandaan komt.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Arjen Lubach | #STOORZENDER (@arjenlubach) op


Auteur

Deze tekstschrijver uit Lutjesgast was voor het grote succes van Zondag met Lubach al in de picture, maar had logischerwijs nog niet de fanbase die hij nu heeft. Dat het schrijven van boeken hem echter niet onbekend is, is wel duidelijk. In augustus 2006 verscheen zijn debuutroman Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend. Nou, hij kan inmiddels wel een boek vullen over mensen die hem van tv kennen! Of van één van zijn andere titels als Bastaardsuiker, Magnus of de thriller IV natuurlijk.

Article continues after the ad

The Masked Singer 2021?

Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan, want die pen ligt inmiddels al ver achter hem. Hij presenteert, maakt grappen waar niet iedereen van gediend is en is een theatermaker in hart en nieren. Van Arjen Lubach LIVE!, zijn optredens met het theatergezelschap Op Sterk Water waar hij zelfs Lowlands onveilig mee maakte tot het reizende festival De Parade. We zien direct een ideale kandidaat voor The Masked Singer 2021 óf de aankomende Nieuwjaarsspecial. Misschien als... uh... boekenwurm of duizendpoot?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Arjen Lubach | #STOORZENDER (@arjenlubach) op

 

Drukbezet mannetje

Grappig, een goede kop, een blij gelaat en dan ook nog slim! Duidelijk is dat we te maken hebben met een drukbezet mannetje. Naast al dat schrijven van boekwerken en het maken van theaterstukken zag hij nog even genoeg tijd om de tv-wereld te veroveren. We noemen alleen maar Lama Gezocht, Wie is de Mol?, De Nieuwste Show en... ohja, hij won ook nog even de finale van De Slimste Mens in 2012. Als dat nog niet genoeg is, bedacht deze creatieve denker ook nog eens MolTalk. Wat kan hij niet?

 

Creatief brein

Eén ding is nu wel duidelijk: met die toekomst van hem komt het wel goed. Hij heeft genoeg contacten, vaardigheden en van zo'n creatief brein kunnen wij alleen maar dromen. Gooi er een grapje in, muziekje hier en daar en je hebt zo weer een show die een miljoenenpubliek weet te bereiken! Helemaal als je Angela de Jong ook nog aan je zijde hebt.

Zondag met Lubach zie je nu nog iedere week om 21:15 uur op NPO 3.