Rogier Smit en Frank Jansen

High society-koppel Frank en Rogier groeide de laatste jaren uit tot een tv-duo om rekening mee te houden. Maar wat deden de heren voordat ze 'Hilversum' een stukkie chiquer maakten? En hoe kwamen ze eigenlijk bij tv terecht?

Ja, we moeten natuurlijk even beginnen met het laatste nieuws over Frank en Rogier. De timing van dit artikel is misschien niet zo handig want wie weet komen de twee helemáál niet meer terug op tv. Dat heeft natuurlijk te maken met de vermeende relatiecrisis waar ze as we speak nog middenin zouden zitten. Lees hier hoe het allemaal begon en kijk hier voor de laatste ontwikkelingen. Wij gaan hier even verder met een terugblik op de heren voordat ze bij SBS6 en later RTL terechtkwamen. Tipje van de sluier: ze hadden er allebei al hele carrières op zitten.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

E P I C .... @viva_nl 🐋🐋🐋

Een bericht dat is gedeeld door @ rogiersmit op


Wat deed Frank?

Laten we beginnen met de oudste van het stel: Frank Jansen. Die ging in eerste instantie van hot naar her, qua baantjes. Laten we zeggen dat 'ie niet stilzat als ondernemer. "Na de middelbare school begon hij direct met ondernemen: van band-manager tot het opzetten van zijn eigen exclusieve bloemenzaak", zo lezen we in een heus bed-interview dat VIVA nog deze maand met de heren had, net voor de relatiebom barstte. Later vond Frank zijn grote passie: interieurs designen. Het lijkt erop dat Frank the rich and famous tot zijn klantenkring kon rekenen, want als zelfs ambassadeurs uit Saudi-Arabië je weten te vinden, ben je een internationale player. Dat homo's niet veilig zijn in dat land vond Frank overigens géén reden om niet met ze in zee te gaan...

Article continues after the ad

Wat deed Rogier?

Oké, door naar Rogier Smit. Franks wederhelft was ooit eigenaar van een interieurshop, zo onthult VIVA. "Na de havo haalde hij zijn propedeuse aan de Rotterdamse kunstacademie en volgde hij een opleiding bij Artemis in Amsterdam. Hij werd de trotse eigenaar van een lampenwinkel in Den Haag, die uitgroeide tot een interieurwinkel." Benieuwd hoe Rogier er rond die tijd uitzag? Op zijn eigen insta deelt hij best vaak throwbacks, kijk maar:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

21 only .. pic by @valckesergehenri

Een bericht dat is gedeeld door @ rogiersmit op


Hoe leerden ze elkaar kennen?

Frank stond ooit op het punt om te trouwen met een vrouw! Pas later ging hij mannen daten. Hoe hij Rogier ontmoette? Via een gezamenlijke vriendin. "Een gemeenschappelijke vriendin vond dat wij eens met elkaar moesten daten. Dat lijk mij een goed idee", gaf hij ooit toe in Story. "Ik had Rogier weleens gezien en vond hem een lekker hapje. Toen zijn we iets gaan drinken in een kroeg." Die eerste date, in 2002, verliep in eerste instantie niet zo lekker. Het klikte niet. "Dit is verspilde tijd, dacht ik bij mezelf." Maar... de avond kreeg alsnog een bijzondere wending! "Ik had mijn hond bij me en om de avond tóch leuk te eindigen, stelde ik voor om een strandwandeling te maken. Met iemand samen lopen is tenslotte gezelliger dan in je eentje." En toen... toen gebeurde het. De vlam sloeg in de pan! Rogier: "tijdens de wandeling sprong de vonk over: Cupido schoot raak."

Eerste tv-optreden

De twee waren sindsdien samen en stapten jaren later in het huwelijksbootje. Ondertussen ontwikkelden ze zich steeds meer tot een chique high society-koppel dat feestjes van de Haagse 'adel' bezocht en ze ongetwijfeld ook zelf organiseerden. Bijeenkomsten waar de Gooische 'rrrr'-en peperdure champagneflessen hoogtij vieren, stellen we ons zo voor! In 2009 kwam hun allereerste tv-optreden. Ze werden gevolgd door de camera's van het rijkelui's-programma Bij Ons in de PC, gepresenteerd door, hoe kan het ook anders, opperkakker Jort Kelder. Helaas konden we de beelden niet vinden! Maar, niet getreurd: enige tijd later kregen ze van Omroep West een eigen mini-reality-reeks. We hebben het hier over pakweg tien jaar geleden. 


En wat er toen gebeurde? Qua tv stond het in de jaren na deze bovenstaande reeks een beetje stil, maar in 2017 gingen de heren in op een aanbod van SBS6 om mee te doen aan een aflevering van Steenrijk, Straatarm. Dat viel zó goed in de smaak bij kijkers en John de Mol, dat Frank en Rogier hun eigen programma kregen: Paleis voor een Prikkie. En the rest is history.