Source
Talpa

Martien en Erica Meiland werden vanuit het niets tv-sterren, maar wat deden ze eigenlijk vóórdat ze de nationale knuffelberen werden? De plotselinge roem is voor de familie slechts bijzaak: eigenlijk zijn Martien en Erica slimme ondernemers met een plan!

Erica en Martien vormen een soort yin en yang: zo flamboyant als Martien op televisie overkomt, zo stabiel en serieus is zijn vrouw. Erica werkte jarenlang bij een grote bank, en handelde de zakelijke kant van hun woonwinkel af. Nadat Erica en Martien na hun Ik Vertrek-avontuur terugkeerden naar Nederland, ging Erica aan de slag bij een vastgoedbedrijf. Na een paar jaar begon het ondernemen in Frankrijk tóch weer te kriebelen, en vertrokken de Meilandjes naar Chateau Marrillaux: de rest is geschiedenis!

Martien richt zich doorgaans op de creatievere kant van hun zakelijke ondernemingen, en dat merk je ook goed als je naar zijn carrière kijkt. Martien was kapper (en volgde daar ook een opleiding voor), verkoper én runde zijn eigen woonzaak. Tot aan de beroemde aflevering van Ik Vertrek, tenminste.

Article continues after the ad

De familie Meiland-Renkema

Nadat Erica heimwee kreeg naar Nederland pakte Martien de draad weer op: hij begon een grote woonwinkel onder zijn eigen naam MAR10. Toen de Meilandjes naar hun nieuwe kasteel verhuisden, nam de dochter van Erica en Martien de zaak over.

Na de belevenissen bij Ik Vertrek leek het de Meilandjes leuk om een nieuwe realityserie over hun hotel te laten maken, maar de NPO wimpelde de ondernemers af… SBS6 wilde de show wél hebben, en daar... werd het een gigantisch succes!

De twee hebben altijd willen ondernemen, en hoewel Chateau Meiland vaak enorm hysterisch is, hebben Erica en Martien serieus gewerkt om stappen te kunnen maken. Tenminste, ze knapten tot twee keer toe(!) een Frans kasteel op, én maakten er een succes van. Maar… dan herinnerden ze zich weer dat de horecakant ze eigenlijk toch niet zo goed lag… Er is dus wél en níet helemaal goed over nagedacht.

Chateau Meiland seizoen 4

Deze week begint het vierde seizoen van Chateau Meiland op SBS6. Door de enorme populariteit wordt de show voortaan op maandag én donderdag uitgezonden. In seizoen 4 volgen we de Meilandjes terug naar Nederland, en zien we hoe ze afscheid nemen van huishoudster Nadège. Hoewel de relatie met Nadège op een vreemde manier stukliep, zien we hoe Erica, Martien en Maxime hun Franse werkneemster proberen te helpen.