Ieder jaar is het weer de grote vraag waar heel Hollywood het over heeft: wie oh wie gaat de Oscars presenteren? Wie wordt dé host? Maar dit jaar lijkt het erop dat het antwoord op die vraag simpel wordt, namelijk niemand. Wut?!

Eerst was er nog Kevin Hart

Je had er vast al wat van meegekregen. Comedian Kevin Hart zou de Oscars presenteren. Hij werd vervolgens betrapt op homofobe opmerkingen in het verleden, op Twitter en in zijn werk. Nu is de Oscars presenteren een enorme erebaan, dus Kevin Hart werd verzocht toch even zijn excuses te maken. Maar dat wilde hij niet. Oude koeien uit de sloot enzo. Ja jeetje, Kevin, pannenkoek!

 

My bad

Kevin Hart had best alsnog host kunnen worden door publiekelijk flink door het stof te gaan. Je weet wel ‘ik was een lul, ik had het zo niet moeten zeggen, wacht, ik speel morgen gratis op een benefiet voor lesbische schooljuffen met suikerziekte…’ dat werk. 
Op de sofa bij Ellen had hij de uitgelezen kans had om er iets zinnigs over te zeggen. Maar daar ging het alleen over dat vervelende internet. Ellen vond het prima, die is fan van Hart, maar op het internet waren mensen er minder over te spreken. Hoe moeilijk was het geweest om gewoon, daar, op tv ‘sorry, my bad’ te zeggen? Definitief écht geen Oscars voor Hart.

Dan maar geen host

Dus wat nu? De tijd tikt. Volgens bronnen die dicht bij het vuur zitten gaat er dit jaar daadwerkelijk gekozen worden voor een mix van presentatoren. Allemaal zullen ze een stukje van de show presenteren. Dus trek je blik Amy Phoelers en Tina Feys maar open. En de makers zullen hun balboekje snel moeten langsbellen, want over zes weken is het al zover. Dit is de eerste keer in bijna 30 jaar dat er geen centrale host op het podium staat. Jammer? Of een verbetering? 

Het gouden randje is dat talkshows nog weken materiaal hebben om over te praten…

 

Sinds die epische eerste Spider-Man: Far From Home trailer dinsdag dropte, vragen Marvel-fans zich eigenlijk maar één ding af: is dit een vervolg óf een prequel op Avengers: Endgame?

Screenrant ging op onderzoek uit en concludeerde dat het wel die eerste optie moet zijn. Maar eerst: hoezo is hier verwarring over? Iedereen weet toch wel dat alle helden die in Infinity War doodgingen, in Avengers: Endgame weer op een of andere manier terugkomen?
 


Nou, die verwarring kwam doordat de trailer ons keihard zat te teasen. De makers lieten bovenstaand shot zien van Peter Parkers paspoort. Aan zijn foto te zien, gaat het om een nieuw exemplaar. De datums op het paspoort laten echter alleen dagen zien, géén jaartallen – die zijn er vakkundig uit geshopt. Dus... misschien ging Peter wel tussen Homecoming en Infinity War op schoolreisje door Europa?
 

Toch een vervolg?

Het moet haast wel dat vele, zo niet álle, ‘gesnapte’ dode helden in Avengers: Endgame terug tot leven komen. Of misschien wist de film – door middel van timetravel – de gebeurtenissen uit Infinity War en gingen de helden in eerste instantie niet dood?
 

 

In ieder geval komt Spidey wel écht terug. MCU-opperbaas Kevin Feige zei in 2017 namelijk dat Spider-Man: Far From Home zich direct na – toen nog getiteld – Avengers 4 zou afspelen. Mede doordat Peter Parker de komende jaren steeds meer de hoofdpersoon van het Marvel-universum wordt. Eindelijk duidelijkheid! Al zijn we nu toch wel érg benieuwd naar het supergeheime verhaal van Avengers: Endgame

Spider-Man: Far From Home draait vanaf`4 juli in de bios. Hiervoor komen eerst nog Avengers: Endgame (24 april) en Captain Marvel (6 maart) uit.
 

Nederland krijgt geen genoeg van Bohemian Rhapsody: de Queen-biopic draait nog altijd in verschillende bioscoopzalen. Gitarist Brain May zet de hype nog even flink aan en zegt dat er misschien wel een vervolg komt. Wow!

“Who knows, there might be a sequel” zijn de letterlijke woorden van May, zo meldt Cinemablend. Hij reageert in een interview op het gerucht dat er ooit een Bohemian Rhapsody-script bestond waarin Freddie ergens in het midden dood zou gaan.
 


Complete bullshit

Onzin. Of zoals May zelf zegt: “Complete bullshit”. “This is all about Freddie, and I think Live Aid is a good point to leave it”, zegt de gitarist over het magistrale einde van de film. Sinds de release leeft May waarschijnlijk op een roze wolk: hij gaat weer toeren met Queen en zanger Adam Lambert, die stiekem een rolletje speelde in Bohemian Rhapsody, gaat weer mee.
 

Vervolg?

Ook al neemt deze biopic het niet altijd even nauw met de échte Queen-geschiedenis, er blijven genoeg feiten overeind. Een mogelijk vervolg heeft overigens genoeg om uit te putten: na Live Aid knalde Queen nog wel even door, voordat Freddie uiteindelijk overleed aan de gevolgen van aids. Nog genoeg (verdrietig) materiaal dat we moeten zien dus laat die sequel maar komen!