Q’apla! Star Trek: Discovery krijgt een tweede seizoen! De Amerikaanse zender CBS is zó tevreden over het resultaat, dat de USS Discovery nog wel even door mag vliegen.

Article continues after the ad

Volgens CBS Interactive heeft Discovery gezorgd voor een behoorlijke aanwas van nieuwe abonnees. De serie verbrak de records voor de meeste nieuwe subscribers op één dag, in een week én in een maand!

Grimmige Star Trek

Star Trek: Discovery volgt de crew van het gelijknamige ruimteschip van de Federation. De serie is een prequel van de klassieke Star Trek, en speelt in een periode waarin de Federation en de Klingon een bloederig conflict uitvechten. Hoofdrolspeelster Sonequa Martin-Green maakte eerder naam in The Walking Dead.

Discovery’s wat duistere kijk op Star Trek slaat goed aan bij fans én critici.We hopen voor alle ‘Trekkies’ dat de serie nog lang en voorspoedig mag leven.

In Nederland is Star Trek: Discovery te zien via Netflix. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering op het streamingplatform. Medio november komt het eerste seizoen stil te liggen, na een korte stop gaat de serie in januari 2018 weer verder.