Filmstudio aangeklaagd door auteur The Demonologist

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Die claim maakt horrorfilms direct een stuk angstaanjagender. Voor Warner Bros. betekent het echter problemen: ze worden aangeklaagd voor hun horrorfilm The Conjuring.

The Demonologist

Het is niet de eerste keer dat de filmstudio een zaak aan hun broek heeft hangen. Ditmaal is de aanklager Gerald Brittle, die het boek The Demonologist: The Extraordinary Career of Ed and Lorraine Warren schreef. Hij gelooft dat de verhalen van het paranormale koppel verzonnen zijn. The Conjuring is volgens Warner Bros. niet gebaseerd op Brittles boek, want ze zijn waargebeurd. Daar wil Brittle bewijs van.

Geen toestemming

De auteur zegt de exclusieve rechten te hebben op het gebruik van de zaken van de Warrens, dus volgens hem en zijn advocaat had Warner Bros. die toestemming nooit moeten krijgen. Er zit maar een ding op voor de filmstudio: bewijzen dat de heks die zichzelf ophing in het landhuis van de Perrons en bij wie alle ellende begon, echt heeft bestaan. 

The Conjuring

The Conjuring gaat over een gezin dat een spooky landhuis op het platteland betrekt. Ze ontdekken vreemde zaken en de kleinste ziet een denkbeeldig vriendje in het spiegeltje van een muziekdoosje. Wanneer ze doorhebben dat het gaat om een duistere kracht, roepen ze de hulp in van Ed en Lorraine Warren. In deze meest angstaanjagende zaak uit hun carrière, krijgen ze te maken met een machtige demoon.

Tweet van James Wan

Warner Bros. heeft nog een andere optie en dat is net doen alsof ze het boek The Demonologist niet kenden. Helaas postte regisseur James Wan in 2011 bovenstaande tweet, waarmee die mogelijkheid sowieso van tafel is. 

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.