De intro’s van Friends, The Fresh Prince of Bel Air en Fuller House klonken nog nooit zo gek! Ter gelegenheid van de release van Ready Player One heeft Warner. Bros er 8-bit versies van vrijgegeven.

Article continues after the ad

Nostalgia galore!

Ondanks dat de liedjes gedegradeerd zijn tot kneuterige videogameklanken zijn ze nog mega herkenbaar. Je kunt dus ieder nummer nog lekker meeblèren. Ook is de studio zo vrij geweest om alle beelden om te toveren naar 8-bit. Nostalgie keer drie zullen we maar zeggen.

8-bit

Veel mensen zullen de 8-bit vorm vooral herkennen van oude videogames. Spellen als Space Invaders, de eerste Pokémon en Super Mario Bros. zijn hier prominente voorbeelden van. Inmiddels zijn ze een beetje uitgestorven, maar de herkenbare snerpende geluiden zullen bij veel mensen toch wat nostalgische gevoelens doen opborrelen.

Ready Player One

En wat Ready Player One hier in hemelsnaam mee te maken heeft? In de nieuwe film van Steven Spielberg staat de game OASIS centraal. In deze mengelmoes van eighties-muziek, popcultuur en nostalgische knipogen is het aan spelers om een gouden ei te vinden. Degene die dit voor elkaar krijgt erft een bescheiden 500 biljard dollar. 

Ready Player One draait nu in de bioscoop.