Ieder jaar zitten weer miljoenen kijkers tien weken lang aan de buis gekluisterd voor het spectaculaire programma Wie is de Mol?. We kunnen haast niet wachten op een nieuw seizoen, dus wij zochten alvast wat feitjes bij elkaar! 

Het spel

De echte Molloten kunnen deze alinea overslaan, want zij weten natúúrlijk alles over hun favoriete show. De variant die wij in Nederland kennen, is officieel een remake van het geniale Vlaamse programma De Mol. De basis is hetzelfde: zo'n tien kandidaten moeten samenwerken in opdrachten om een geldpot zo hoog mogelijk te maken. Eén iemand, de Mol, saboteert het spel en de kandidaten moeten erachter komen wie die persoon is. Het is een spel vol list en bedrog dat slechts één zekerheid kent: 'Niets is wat het lijkt'. 

Sinds 2019 leidt voormalig nieuwslezer Rik van de Westelaken de boel. Hij trad hiermee in de voetsporen van Angela Groothuizen, Karel van de Graaf, Pieter Jan Hagens en Art Rooijakkers. 

Rik van de Westelaken, WIDM, Wie is de Mol

Article continues after the ad


WIDM 2021

Het is nog niet eens een jaar geleden dat we in de ban waren van 'de beste Mol in de geschiedenis', oftewel Renée Fokker. Deze topactrice herhaalde informatie uit de porto's op de verkeerde manier, wisselde kleding in de kluisjes en zei zelfs in de eerste aflevering al hardop dat zij de Mol was. En toch... hadden zowel wij als de kandidaten het lange tijd niet door. Achteraf sla je jezelf voor je kop, want zij verbrak het record van Merel Westrik van 'de laagste pot ooit' met een eindbedrag van €9.675, al kreeg ze wel wat hulp van Charlotte. Eén ding is duidelijk: de komende Mol moet er hard aan trekken om dit te evenaren.

De finale van Wie is de Mol?


Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.


Releasedatum Wie is de Mol? 2022

We zullen de pleister maar gauw van de wond trekken: dit jaar komt er geen nieuw seizoen van Wie is de Mol?. Jammer maar helaas! Alleen vorig jaar trakteerden de makers ons op een extra seizoen vanwege het 20-jarige jubileum, maar deze zomer moeten we het toch echt zonder onze favoriete spelshow doen. We horen je denken: wanneer dan wel? Hoewel de officiële datum nog niet bekend is, zetten we zelf in op zaterdag 8 januari 2022. Nieuwjaarsdag lijkt ons met al die katers onwaarschijnlijk, maar zeg nooit, nooit.

Rik van de Westelaken in Wie is de Mol


De opnames

Als er naast presentator Rik van de Westelaken iemand is die alles weet over de opnames is het regisseur Richard McCullough. Hij houdt ervan om zijn volgers op Instagram af en toe te verblijden met een sneak peek, maar veel kunnen we nog niet ontdekken over het seizoen 2022. Althans... op dit onderstaande bericht na. Oplettende volgers gaan ervan uit dat dit een hint is naar de opnamelocatie... oftewel Engeland


De kandidaten

"Zodra het verantwoord is, gaan we weer aan de slag", zei Rik van de Westelaken kort na het vorige seizoen. Het is alleen lastig te zeggen of dat nu al is gebeurd of dat de opnames nog in het verschiet liggen. De Molloten staan in de zomerperiode scherp, en wij dus ook. 

Hebben we al wat namen? Nou, mogelijk wel...

1. Défano Holwijn

De eerste potentiële deelnemer is namelijk... presentator/YouTuber: Défano Holwijn! De online redactie van Cosmopolitan tipte hem als deelnemer van Expeditie Robinson, maar een vergissing is gauw gemaakt. De online influencer post al een tijdje geen nieuwe foto's meer en is plots gestopt met zijn live-sessies. Erg verdacht.


Als er meer potentiële Mol-kandidaten zijn, lees je daar snel meer over! 

Wie is de Mol? is een productie van AVROTROS.