Presentator Ruben Nicolai van LEGO Masters

LEGO Masters is nu al twee jaar een dikke kijkcijferhit op RTL4. Afgelopen seizoen keken zo’n 2 miljoen mensen naar de meesterlijke bouwwerken, dus waar blijft die derde reeks? Wij zochten het voor je uit!

Het spel

Deze epische spelshow, zoals de programmamakers het noemen, staat helemaal in het teken van, hoe kan het ook anders, LEGO. Acht duo’s gaan de strijd met elkaar aan in verschillende opdrachten die ze binnen een bepaalde tijd moeten volbrengen. Van het bouwen tot een pretpark tot een ondersteboven-kunstwerk of zelfs het nabootsen van wereldberoemde schilderijen.

Na iedere eliminatie-opdracht valt er een duo af. Dat wordt allemaal bepaald door de Brickmaster Jonathan Bennink, die de oude en veelbesproken Brickmaster Bas Brederode verving. Kijkers vonden hem te ‘oneerlijk’. Heb je je trouwens wel eens afgevraagd wat er na iedere aflevering met de bouwsels gebeurt? Dat zochten wij voor je uit, en spoiler: het is best pijnlijk voor de duo’s…

Releasedatum seizoen 3

Alhoewel er nog geen officiële bevestiging is van een derde seizoen, verwacht presentator Ruben Nicolai dat hij gewoon door mag gaan. “Ik kan me niet voorstellen dat we volgend jaar een jaartje overslaan,” vertelde hij in een vooruitblik op de volgende reeks. “Ik verwacht dan ook zeker een derde seizoen.

Article continues after the ad

Dat is alvast goed nieuws! Maar wanneer gaat het dan van start? Als we kijken naar de afgelopen seizoenen wordt het waarschijnlijk pas het voorjaar van 2022. De eerste reeks ging in maart van start en de tweede ook in maart. Dat is dus nog even wachten, maar wie weet wordt ons geduld opnieuw beloond met een special. Zo was er eind 2020 een kerstspecial te zien met BN’ers en er is ook een LEGO Masters Kids onderweg! Helaas is daar ook nog niks over bekend.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

LEGO Masters 2021

Het is nog maar een korte maand geleden dat we zagen hoe Thomas en Roy het tweede seizoen van LEGO Masters wisten te winnen. Ze stampten een reusachtige skipiste uit de grond waar een interactieve reus in verborgen zat. Team ‘Thoro’ kreeg de meeste stemmen van oud-kandidaten – medeverantwoordelijk voor de beste bouwwerken van dit seizoen – een groepje kinderen en natuurlijk de Brickmaster.

Gelukkig liet RTL ons de week erna niet met lege lego-handen zitten. De zender trakteerde ons de zaterdag na de finale op de eerste editie van de Kidsspecial. Kinderen tussen de zeven en twaalf jaar oud kregen ook een aantal pittige bouwopdrachten, maar met de miljoenen steentjes in de Brickshop wisten ze wel raad. Ook kijkers waren enorm enthousiast. Ze vonden het nog leuker om naar de ‘wijsneusjes’ te kijken dan de normale uitzendingen. De jonge talentjes die er met de titel, en LEGO-shoptegoed, vandoor gingen waren Timo en Winkler.

Opnames

De opnames van het nieuwe seizoen van LEGO Masters zijn nog niet begonnen. Hoe we dat weten? Je kan je nog steeds opgeven voor het programma, de volwassenen én kids-editie. De show zal niet beginnen met opnemen tot ze de perfecte bouwtalenten en -talentjes voor het nieuwe seizoen hebben gevonden. Kan jij goed overweg met de LEGO-steentjes? Je kan je hier opgeven voor de ‘normale’ editie en hier voor de kidsspecial.

Kandidaten

Een lijstje met kandidaten is dus nog onmogelijk om op te noemen. Het programma is nog niet begonnen met de opnames en er zijn nog geen kandidaten gevonden. Om nou ieder social media-account van menig LEGO-fan in Nederland en België langs te gaan om te kijken of mensen zich hebben opgegeven leek ons nét iets te veel werk…

LEGO Masters is te zien op RTL4.