Presentatoren Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels voor Expeditie Robinson

We moesten het vorig jaar zonder een nieuw seizoen van Expeditie Robinson doen. Het programma keert in 2021 echter wel terug. Om je voor te bereiden op Expeditie Robinson 2021 schreven we dit handige overzicht!

Het spel

Aangezien we het vorig jaar zonder Expeditie Robinson moesten stellen, kan een opfrisser geen kwaad! Hoe wordt het spel ook alweer gespeeld?

In Expeditie Robinson proberen kandidaten te overleven op een onbewoond eiland. De deelnemers worden in twee groepen verdeeld: kamp Noord en kamp Zuid. Elke dag wordt er een proef tussen de kampen gespeeld. De ene dag is dat een Robinsonproef, waarmee kandidaten bijvoorbeeld eten kunnen winnen. De andere dag gaat het om een eliminatieproef, waarbij wordt gestreden om langer te mogen blijven. Het verliezende kamp wordt naar de eilandraad gestuurd. Daar volgt een stemming: de deelnemer met de meeste stemmen moet de expeditie verlaten.

 

Article continues after the ad

Wanneer is Expeditie Robinson 2021 te zien?

Het was een enorme domper voor fans toen RTL vorig jaar besloot om het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson uit te stellen. Dat Expeditie Robinson 2020 niet door kon gaan, had natuurlijk alles te maken met het coronavirus en het hoge aantal besmettingen op de Filipijnen, waar de opnames altijd plaatsvinden.

Toen de knoop om het seizoen te cancelen eenmaal doorgehakt was, konden de makers zich richten op het seizoen van 2021. Te beginnen met het zoeken naar een alternatieve locatie - daarover straks meer. Toen die eenmaal gevonden was, mochten presentatoren Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels het grote nieuws naar buiten brengen. Expeditie Robinson keert in 2021 gelukkig gewoon terug: “Het heeft wat voeten in de aarde gekost, maar we zijn terug dit jaar!

En dan het verlossende woord: wanneer kun je Expeditie Robinson 2021 op tv zien? Het nieuwe seizoen is dit najaar te zien op RTL4. Een concrete releasedatum blijft helaas nog uit, maar wij zetten gezien het verleden ons geld in op september.

 

Het vorige seizoen

Voordat we de nieuwtjes en geruchten over het nieuwe seizoen met je doornemen, blikken we eerst even terug op de vorige seizoenen.

De finale van Expeditie Robinson 2019 werd gewonnen door publiekslieveling Hugo Kennis. De kok wist presentatrice Eva Cleven en zangeres Shary-An Nivillac te verslaan. Helaas viel de finale nogal tegen... Wat heet: het gehele seizoen kon op flink wat kritiek rekenen. We noemen: valse proevenrekensommen die niet klopten én een mega-blunder waardoor de finalisten te vroeg bekend waren. Ouch!  

RTL besloot de vieze nasmaak weg te spoelen met Expeditie Robinson NL vs BE. Op papier beloofde deze Videoland-editie met onbekenden veel goeds voor trouwe kijkers. Helaas vonden de meeste mensen het eindresultaat "verschrikkelijk kinderachtig"

Dat kan in 2021 dus alleen maar beter worden, toch?

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

Nieuw seizoen Expeditie Robinson in Europa

Nicolette en Kaj lieten ons in maart weten dat de opnames voor een gloednieuw seizoen “binnenkort” zouden starten. Ook lieten ze alvast doorschemeren dat opnames op de Filipijnen nog steeds uitgesloten waren… In plaats daarvan zou het 21ste seizoen van Expeditie Robinson opgenomen worden “op een ongerepte plek in Europa”. Dat klinkt natuurlijk iets minder spectaculair dan de Filipijnen, maar RTL belooft ons dat alhoewel het decor inderdaad anders zal zijn, de spectaculaire proeven en zenuwslopende eilandraden hetzelfde blijven.

 

Wie doen er mee aan Expeditie Robinson 2021?

Een ongerepte plek in Europa? Dat zegt ons nog steeds niet zoveel, alhoewel Texel wel een beetje uitgesloten lijkt... Het zou echter wel zomaar kunnen dat Expeditie Robinson 2021 opgenomen wordt in Kroatië. Deze geruchten zijn gebaseerd op de mogelijke deelname van Dennis Schouten. Het schijnt dat de oud-PowNed-verslaggever vorig jaar al mee zou doen en rond de tijd van de opnames een maand lang in Kroatië heeft gezeten...

Het zou ons niet verbazen als we Dennis inderdaad terugzien in het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. Datzelfde geldt voor Nieky Holzken, wereldkampioen kickboksen. Hij liet eerder al weten dat hij in 2020 mee zou doen aan het programma: "Er is iets heel moois aangekomen voor de corona, maar dat ging niet door. Dat was Expeditie Robinson, daar keek ik al 20 jaar naar uit. Daar droom ik al 20 jaar van om daar een keer aan mee te doen", vertelde Nieky aan Shownieuws. Grote kans dat ook zijn deelname gewoon een jaartje doorgeschoven is.

Voordat we jullie vertellen wanneer het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson van start gaat, eerst nog even een laatste potentiële kandidaat. Naast Dennis Schouten en Nieky Holzken, doet ook de naam van Défano Holwijn de ronde door de wandelgangen. De bekende YouTuber maakte zichzelf namelijk behoorlijk verdacht op social media. Hij plaatste bijvoorbeeld een tijdje alleen maar eerder gemaakte foto’s op Instagram. Het zou natuurlijk kunnen dat Défano gestrikt is voor Wie is de Mol?, maar wij sluiten een deelname aan Expeditie Robinson 2021 ook niet uit.

 

Het nieuwe seizoen is dit najaar te zien op RTL4. Tot die tijd meer lezen over het programma? We blikken graag even met je terug op de hoogtepunten van Expeditie Robinson 2019. Ook wijzen we je op de grappigste, smerigste en beste momenten uit de meest recente Expedities!