Beste Zangers is één van de best scorende programma’s van de NPO. In 2020 brak het programma hun eigen record met maar liefst 1,6 miljoen kijkers. Liefhebbers van het programma hebben een tijdje moeten wachten, maar het is bijna zo ver: seizoen 14 van Beste Zangers zal binnenkort van start gaan!

Het programma

Ieder seizoen doen verschillende zangers en zangeressen mee, waarbij in iedere aflevering één artiest centraal staat. Deze artiest kiest voor de andere artiesten een nummer uit om te zingen. Dat kan een eigen lied zijn, of een lied wat voor hem of haar belangrijk is. De zanger of zangeres die in de aflevering centraal staat, bepaalt uiteindelijk de winnaar van de avond. Deze formule zorgt voor leuke, verrassende en vaak ontroerende momenten.

Beste Zangers 2021

Seizoen 14 van Beste Zangers gaat 3 september van start. In 2020 won Papa-zanger Stef Bos, waarbij bijna niemand het droog hield. Jan Smit kon er vorig jaar helaas niet bij zijn. De Volendamse zanger kampte namelijk met een burn-out. Mede-Volendammers Nick en Simon namen zijn presentatie eenmalig op zich. Misschien dat Jan dit jaar het stokje weer over zal nemen.

 

Article continues after the ad

 

Woah! We're going to Ibi... Limburg

Normaal gesproken vinden de opnames van Beste Zangers plaats op Ibiza. Vorig jaar kon dat nog gewoon, maar dit jaar is dat nog maar de vraag. De opnames van de Songfestival-special van het programma vonden vanwege Corona afgelopen mei plaats in een boerderij in Limburg. Ook gezellig, maar toch net even wat anders dan onder de Spaanse zon.

Rapper Snelle

Wie de kandidaten van dit seizoen zullen worden, is nog onbekend. Wel hebben we in de wandelgangen vernomen dat Snelle misschien meedoet. De rapper gaf in ieder geval aan dat hij het erg leuk zou vinden. Hoewel veel Nederlandse artiesten staan te popelen om mee te doen aan Beste Zangers, slaat Marianne Weber liever over. De zangeres werd wel uitgenodigd, maar vindt het programma niet bij haar passen en noemt het "emotioneel gedoe".

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.