The Umbrella Academy op Netflix

The Umbrella Academy seizoen 2 staat nu al enige tijd op Netflix en als jij de afleveringen er net als ons in een moordend tempo doorheen hebt gejast, vraag je je natuurlijk af: wanneer komt de Hargreeves-fam terug voor The Umbrella Academy seizoen 3?

Let op: dit artikel bevat spoilers voor The Umbrella Academy! Moet je seizoen 2 nog kijken? Lees je in met onze uitgebreide vooruitblik.

De zinderende cliffhanger van seizoen 2 riep natuurlijk heel veel vragen op. Dat schrééuwt om een derde seizoen. Kan Number Five niet even vooruit jumpen om ons alvast wat juicy spoilers te geven? Nee, even zonder gekheid. Er is na de release van seizoen 2 al wat gezegd over de nieuwe afleveringen en daar nemen we je graag in mee.

Seizoen 3

Het belangrijkste nieuws: Netflix heeft op moment van schrijven nog geen nieuwe afleveringen besteld. Is de hitte hen naar het hoofd gestegen ofzo? Nee, dat denken we niet. Netflix wacht altijd een aantal weken voordat het een serie vernieuwt en dat geldt dus ook voor de absolute toppers die steevast in Netflix' eigen 'top 10 best bekeken'-lijst staan. In het geval van The Umbrella Academy kunnen we gerust stellen dat het slechts een formaliteit is en dat er achter de schermen al druk wordt gewerkt aan nog meer Hargreeves-avonturen. 

Aan de slag

Showrunner Steve Blackman licht een zéér speciaal tipje van de sluier op. Hij verklapt aan Inverse dat de vijf vreemdelingen (en die zwevende groene wtf-kubus) die we in de cliffhanger van seizoen 2 zien, nieuwe personages zijn. "They are new people. They're not our characters. They are different people, and that's all I can really say." We kunnen dus uitsluiten dat het evil dubbelgangers zijn van Luther, Diego, Five, Allison, Klaus en Five, al lijkt Ben dus wel de échte Ben te zijn. Alive and kicking!

De Comics

In de The Umbrella Academy-comics, waar de show heel veel inspiratie en verhaallijnen vandaan haalde, komen de Sparrows - zo heet Sir Reginalds nieuwe groepje superkinderen - al even voor. Daar lijken ze ongeveer even oud te zijn als de helden, maar in de show oogt Ben, door zijn make-up, al wat jonger dan de rest. "The graphic novels introduced the Sparrows a little bit in Volume III [Hotel Oblivion], and I know there are plans to do more with them in the future." Grote kans dat we in het vierde deel van de boeken (dat komt eraan) dus meer te weten komen over deze mysterieuze groep. Vooralsnog lees je online al een veelvoorkomende theorie over de Sparrows in de show. Omdat Sir Reginald in de jaren 60' al hoorde over zijn Umbrella Academy, de ontspoorde avonturen van de kinderen, het uiteenvallen van de fam, de dood van Ben én de apocalyps, pakte hij het met The Sparrows véél beter aan. Door al die voorkennis kon hij andere keuzes maken. Hmmm... klinkt plausibel.

Wanneer komt The Umbrella Academy seizoen 3?

"It’s gonna be very complicated for the Umbrella Academy siblings", gaat Blackman verder. "They don’t have their home anymore, their father is alive and well — which he shouldn’t be — so needless to say there will be more destructive family madness." We kunnen niet wachten! Maar uiteraard is dat het enige dat we kunnen doen. Hoe lang? Dat is nog onzeker. Seizoen 1 kwam in februari 2019 uit, seizoen 2 in juli van dit jaar. Met die data in het achterhoofd lijkt een release ergens in 2021 wel haalbaar. Maar dan rekenen we de coronapandemie niet mee. Op dit moment is er dus geen logische voorspelling mogelijk. Een voordeeltje: de show filmt in Canada, waar sinds juni weer filmploegen zijn toegestaan.

Article continues after the ad