jonge Harry Potter Daniel Radcliffe

Ondanks dat J.K. Rowling duidelijk andere plannen had, vragen veel mensen zich toch af waarom Hermelien en Harry Potter nooit samen zijn geëindigd. Voor ons is dat zo klaar als een klontje! We zetten zodoende graag een aantal redenen voor jullie op een rijtje.

Harry Potter en Hermelien Griffel zijn goede vrienden. Wat heet: zelfs tijdens Harry’s laatste queeste om de tovenaarswereld van Voldemort te bevrijden, wijkt Hermelien geen moment van zijn zijde. Toch ontstaan er nooit romantische gevoelens… Harry trouwt uiteindelijk met Ginny Wemel, en Hermelien kiest voor Ron. Hoe kan dat? Waarom zijn Hermelien en Harry nooit bij elkaar gekomen?

Harry Potter Hermelien Griffel knuffel

 

Article continues after the ad

Nul aantrekkingskracht

Het antwoord is wat ons betreft vrij simpel! Om te beginnen, is er simpelweg geen aantrekkingskracht tussen Harry en Hermelien. Tijdens het bal in The Goblet of Fire erkent Harry weliswaar dat Hermelien er mooi uitziet, maar een sterke reactie ontbreekt! Denk ter vergelijking maar eens terug aan de relatie tussen Harry en Cho Chang. Rowling schrijft letterlijk over de lichamelijke reactie die Harry ervaart op het moment dat Cho enkel maar naar hem lacht; hij krijgt kriebels in zijn buik! Wanneer Hermelien Harry op zijn wang zoent, doet het hem echter niets.

Ron Wemel Hermelien Griffel zoen Harry Potter

 

Harry houdt van humor

Het gaat natuurlijk niet alleen om fysieke aantrekkingskracht! Ook qua karakters zijn Harry en Hermelien simpelweg niet zo’n goede match. In de boeken wordt goed duidelijk dat Harry humor erg belangrijk vindt, ook in een meisje. Harry zet humor vaak in als een soort overlevingsstrategie, zo laat hij geen kans onbenut om zijn neef Dirk Duffeling de gek aan te steken. En alhoewel we enorm fan zijn van Hermelien is ze nou eenmaal niet heel erg grappig…

P.S. Hiermee hebben we natuurlijk ook meteen verklaard waarom het niets wordt met Cho… Als de twee samen zijn, hebben ze het nooit leuk. Onder de gegeven omstandigheden (rip Carlo Kannewasser) heel begrijpelijk, maar voor Harry wel een grote afknapper!

Cho Chang Harry Potter

 

Ginny is mooi én grappig

Aangezien Harry en Hermelien dus ook wat betreft persoonlijkheid geen vonken hebben, staat de deur open voor een ander meisje: Ginny! Harry vindt haar aantrekkelijk én grappig. Er is simpelweg een onmiskenbare klik, die bij Hermelien ontbreekt. Dat wordt bijvoorbeeld duidelijk wanneer Ginny in The Half-Blood Prince verkering krijgt met Daan Tomas. Harry probeert zichzelf te overtuigen van het feit dat hij Ginny puur en alleen wil beschermen, als een soort grote broer. Maar ook hij moet al snel toegeven dat hij gewoon jaloers is!

Ginny Wemel Harry Potter

 

Hermelien is als een zus

We blijven nog even bij jaloezie als indicator. Tijdens het eerder ook al genoemde bal in The Goblet of Fire neemt Hermelien Viktor Kruml mee als date. En dat doet Harry helemaal niets! Daar waar Ron extreem jaloers reageert, maakt het Harry simpelweg niet uit als andere jongens interesse tonen in Hermelien. Ook dit is natuurlijk bewijs dat er echt geen romantische klik is tussen Hermelien en Harry. Wat heet: in The Deathly Hallows zegt Harry zelfs dat Hermelien als een zus voor hem is!

Ron Hermelien in tent Harry Potter The Deathly Hallows

 

Een levenslange vriendschap

We weten dat heel veel mensen het jammer vinden dat Harry en Hermelien niet samen zijn geëindigd... Wij vinden het echter geweldig! Rowling laat daarmee namelijk zien dat vriendschappen tussen jongens en meisjes ook gewoon puur platonisch kunnen zijn. Sterker nog: dat zijn misschien soms wel de mooiste relaties!

Harry Potter Hermelien Griffel vrienden gif

 

Heb je meer brandende vragen over Harry Potter? Wij zochten laatst bijvoorbeeld al voor je uit hoe het nu is met Hagrid-acteur Robbie Coltrane. Ook gingen we op zoek naar oude jeugdfoto’s van de cast en keken we welke films en series de acteurs inmiddels op hun cv hebben mogen bijschrijven!

O, en als je inmiddels helemaal klaar bent met de Harry Potter-films dan hebben we ten slotte nog een paar hele geschikte alternatieven voor je!