Viggo Mortensen en Hugh Jackman

Het is algemeen bekend dat Hugh Jackman niet eerste keus was om mutant Wolverine te spelen in de X-Men-films. Dat was Russell Crowe, die de rol afwees. Ook Lord of The Rings-held Viggo Mortensen zag ervan af en hij legt nu uit waarom.

Article continues after the ad

De meesterlijke acteur, die Aragorn speelde in LOTR (waar binnenkort een peperdure serieversie van komt), had ook daadwerkelijk X-Men-regisseur Bryan Singer ontmoet. Toch zag hij het totaal niet zitten om zich te geven voor een rol waarmeej hij jarenlang hetzelfde personage zou moeten spelen, geeft hij aan in de podcast Happy Sad Confused.

Nee, bedankt

"Ik had mijn twijfels bij de rol omdat ik geen zin had om in een eindeloze reeks films keer op keer hetzelfde personage te spelen", aldus Viggo, die dat enige tijd daarna met Aragorn wel begon te doen - maar daar hoor je ons niet over klagen hoor! 

Waarschuwing van zijn zoontje

Viggo nam zijn (toen nog jonge) zoon Henry Mortensen, groot comic-fan, mee naar die meeting met Singer. "Ik nam Henry mee naar mijn meeting als een soort geluksbrenger en gids en omdat hij er misschien iets uit kon leren." Zoonlief raakte echter in een discussie verwikkeld met Singer. Henry vond dat hij Wolvie te veel ging veranderen ten opzichte van de comic-versie. Vervolgens begon Singer zich "uitgebreid te verantwoorden". Awkward.

Eind goed, al goed

Viggo zei later tegen Henry dat hij niet het idee had dat Singer iets met die feedback ging doen, maar hij zou de rol hoe dan ook niet pakken vanwege dat meerjarenplan. Nou, inmiddels zijn we negen films met Hugh Jackman als Wolverine verder en kunnen we ons niets anders meer voorstellen. "Iedereen is het er vast en zeker mee eens dat niemand anders het beter had gedaan", besluit Viggo.