Vanaf 9 november kunnen we weer aanhaken bij detective Harry Ambrose die in The Sinner seizoen 2 opnieuw in een onverklaarbare zaak duikt. Maar wat maakt The Sinner eigenlijk zo goed?

Check hier wat er in november nog meer naar Netflix komt.

Whydunnit

The Sinner is niet zomaar een standaard crime-thriller. Deze serie gooit het over een iets originelere boeg. We wisten aan het begin van seizoen 1 namelijk meteen 'whodunnit': Cora Tannetti steekt een man neer op het strand. Zie The Sinner dan ook als een 'whydunnit'Hierna is detective Harry Ambrose aan zet: waarom deed Cora dit en wat is er in hemelsnaam gebeurd waardoor ze tot moord in staat is? Een intense en emotionele trip down memory lane volgt en we raken steeds verder verstrikt in een web van heftige flashbacks.

Jessica Biel

Een absoluut hoogtepunt van de eerste Sinner-reeks was Jessica Biel die een meesterlijke performance neerzet als de gebroken moeder Cora Tannetti. Ze schiet van intense woede naar onverklaarbare emoties. Biel liet ons haar pijn en 'wtf gebeurt er met me?'-mentaliteit écht meevoelen - en dat is knap.

Detective Ambrose

Acteur Bill Pullman was dat andere hoogtepunt en we zijn blij dat 'ie in seizoen 2 weer een nieuwe zaak aanneemt. Waarom zijn personage Ambrose zo intrigerend is? Hij is geen standaard rechercheur. Natuurlijk: elke tv-detective heeft wel iets dat 'm net wat anders maakt. Toch valt Ambrose op.
 Waarom? Hij combineert een bdsm-verslaving met zijn drukke detective-baan en een kwakkelende relatie met vrouwlief. Een prestatie op zich. Daarnaast gelooft hij bijna als enige dat er meer schuilt achter de ogenschijnlijk zinloze slachtpartij van Cora. Laat het maar aan Ambrose over om de onderste steen boven te krijgen.

Nieuwe ronde

Seizoen 2 belooft weer net zo rete-spannend en shockerend te worden. Waarom? Nu is het geen volwassen vrouw maar een kind dat aan het moorden slaat: zijn eigen ouders zijn dood en de jonge Julian is de enige verdachte. Hoe dan?!

Article continues after the ad

Sekte

We willen niets spoilen (Amerikanen konden de nieuwe afleveringen al eerder zien) maar... waarschijnlijk zit Julian vast in een enge sekte. Wat spookten zijn ouders allemaal uit en heeft deze gekke commune iets met de moorden te maken?


Carrie Coon

De eerste reviews prijzen Carrie Coon (The Leftovers, Fargo) de hemel in. Ze speelt Vera, een van de mysterieuze leden van de commune die zich over Julian ontfermt. Doet ze dit met oprechte intenties of zit ze stiekem de boel te beïnvloeden?  

Nog meer Ambrose

Dacht je dat Ambrose's, euhm, ongewone seksverslaving interessant was? Dit seizoen doet er nog een schepje bovenop en duikt ook in zijn eigen verleden. Voor Julians onverklaarbare zaak keert Ambrose namelijk terug naar zijn geboortedorp waar hij verschillende trauma's opliep.

The Sinner seizoen 2 staat vanaf 9 november op Netflix. We adviseren om in de tussentijd vooral géén recensies te lezen - die zitten vol met spoilers!