De bijna 29-jarige (de acteur is morgen jarig) Taron 'Eggsy' Egerton is de nieuwe Britse (en wellicht ook wel daarbuiten) belofte. Niet zo gek ook als je al een aantal keer tegenover de groten der aarde in dikke vette films hebt gespeeld.

Zo was hij onder meer te zien naast Colin Firth, Samuel L. Jackson en Jamie Foxx. 

Boy wonder

En o ja, verder kan hij aardig pingelen op de piano, ziet hij er goed, heeft Taron een gruwelijk sexy accent (want Welsh) is de acteur genomineerd voor verschillende awards, heeft-ie de toneelschool gehaald en zijn de acteerrollen niet aan te slepen. Kortom, hij kan heel veel! En ladies, hij is single (maar dat even terzijde).

Ze maken het bont, heel Bond

Taron maakte in 2011 zijn acteerdebuut in de korte film Pop. Maar drie jaar later wordt hij gestrikt voor een film die zijn doorbraak betekent. Hij heeft naast Colin Firth de hoofdrol te pakken in de blockbuster Kingsman: The Secret Service. Taron speelt hierin een talentvol straatschoffie die gerekruteerd wordt als spion.

Article continues after the ad

Dikke vette hit

De spionagekomedie is een dikke vette hit en al snel wordt een tweede deel aangekondigd met zo goed als dezelfde cast. Ook dat wordt een succes en daarom volgt binnenkort deel 3. Ditmaal alleen zonder Taron. "Dit betekent niet dat ik nooit meer in een Kingsman-film ga spelen, maar ik ben er bij de volgende in ieder geval niet bij", zo liet hij gisteren weten.

Rocketman

De reden volgens ons: hij krijgt zoveel rollen aangeboden dat de acteur een keuze moest maken. Zo kruipt Taron binnenkort in de huid van de extravagante zanger Elton John in de biopic Rocketman (ja, inclusief beroemde brillen en dito pakjes). 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hello, Instagram. Practicing... #Rocketman @EltonJohn

Een bericht gedeeld door Taron Egerton (@taron.egerton) op

Rauw randje

En alsof dat allemaal niet genoeg is, speelt de acteur deze maand (22 november in de bios) ook nog eens de titelrol in de film Robin Hood. En het verhaal van Robin’s dievenbende wordt rauwer dan ooit. Yes, Taron is hotter dan hot!