Fotograaf
BrunoPress
How I Met Your Mother cast

How I Met Your Mother is één van de grootste en beste moderne sitcom-klassiekers. De show hield het 9 seizoenen vol - best wel lang. Maar waarom stopte HIMYM eigenlijk?

We zullen het maar meteen toegeven: dat antwoord is best en beetje vaag. Was het een beslissing van de makers? Of van zender CBS? Een beetje van allebei, zo blijkt. 

Het einde van HIMYM

We besloten om effe in de archieven te duiken - de serie hield het tot 2014 vol - en probeerden iets wijzer te worden, maar erg duidelijk is het nog steeds niet. Waar wel consensus over lijkt te zijn, omdat het in meerdere media opduikt, is de bewering dat de liefdevolle, geweldige cast en crew er op een of andere manier van overtuigd waren dat seizoen 8 het laatste seizoen zou zijn. "There was a belief among the cast and crew that season 8 would be the show's last", zo verwoordde het toonaangevende Screen Rant het.

Article continues after the ad

Gecanceld of niet?

Nou: er ontstond toen ook een hele andere situatie, omdat enkele van de sterren, zoals Jason Segel en Cobie Smulders, ook best wel hard aan een filmcarrière timmerden. Hadden die nog wel tijd voor nog een heel seizoen?

Zender CBS besloot om de serie uiteindelijk toch nog dat ene seizoen te geven, wat dan wel de laatste reeks moest worden, bleek later. Gelukkig wilde ook Jason aanhaken; hij schijnt de laatste te zijn geweest die accepteerde om toch terug te keren. "This allowed Bays and Thomas (de makers, red.) to go down a new creative path that featured Tracy (de moeder, red.) as a major piece of the puzzle." Dus, om het even extra duidelijk te maken: "technically, the sitcom wasn't canceled, and instead, those involved felt like it was time for the characters' stories to come to an end".

How I Met Your Mother kijken

Oftewel: het kwam uiteindelijk neer op een gezamenlijke beslissing van de zender én de makers, die indruk krijgen we. Ze wilden allebei zorgen voor een mooi, emotioneel en passend einde... dat de serie volgens heel veel furieuze fans dus niet kreeg. Heeft natuurlijk alles te maken met de hartverscheurende twist rondom Cristin Milioti's 'the mother', maar daar zullen we het niet meer over hebben. Wie How I Met Your Mother nóg een keer helemaal wil kijken, of misschien wel voor het eerst, kan terecht bij Disney+. Je vindt alle seizoenen in de nieuwe, bomvolle categorie Star.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws: