Sanne Hans in Beste Zangers 2020 van AVROTROS
Source
Beeld: AVROTROS

Ook gisteravond vloeiden de tranen weer rijkelijk in Beste Zangers. Maar deze keer was het niet de alleen de muziek die tot emotionele taferelen leidde…

‘Door de wind’

Ruim anderhalf miljoen mensen zagen hoe Miss Montreal (Sanne Hans voor intimi) de sterren van de hemel zong in een nieuwe aflevering van Beste Zangers 2020. Niet alleen haar collega’s kregen het te kwaad tijdens de vertolking van ‘Door de wind’. Ook Sanne was zichtbaar geëmotioneerd nadat ze haar ziel en zaligheid had gelegd in het nummer van Stef Bos. In een interview met RTL Boulevard legt de zangeres uit waarom juist dit optreden haar zo aangreep!

Bonusvader

“Die opnames van Beste Zangers waren in november vorig jaar. Toen hadden wij het allemaal heel moeilijk thuis met het verlies van mijn bonusvader”, vertelt Sanne Hans. “Het nummer van Stef Bos gaat over zijn moeder die heel erg ziek was. Dan denk ik aan mijn moeder en haar man. Het was net drie maanden geleden. Bij elk woordje dacht ik: ‘Wauw, dit past helemaal bij waar ik ben, wie ik ben en wat we nu meemaken.’”

Article continues after the ad

Miss Montreal

Er is al veel gezegd en geschreven over de emotionele uitbarstingen in Beste Zangers. Stef Bos haalde deze week al eerder uit naar de critici die menen dat er vooral krokodillentranen vloeien in het AVROTROS-programma. De persoonlijke onthulling van Sanne Hans lijkt hem gelijk te geven. Maar laten we eerlijk zijn: ook zonder het achtergrondverhaal te kennen, houd je het niet droog bij deze hartverscheurende coverversie van Miss Montreal.