Vanavond gaat RICO van start. Wij geven je vijf redenen waarom je deze realityserie rondom de charismatische kickbokser niet mag missen!

1. Geen gewone realityserie

We horen het je denken: urgh, weer zo’n realitysoap waarin we een of andere BN’er koffie zien drinken en het gras maaien. Gelukkig had Rico Verhoeven daar net zo weinig zin in als wij. RICO wordt namelijk geen realitysoap die de beslommeringen van de titelheld van dag tot dag volgt. Integendeel, in slechts vijf afleveringen komen de hoogtepunten (en ongetwijfeld ook dieptepunten) uit een heel jaar voorbij! Volgens Rico is dit dan ook geen realitysoap, maar een reality-docu!

Article continues after the ad

2. Uniek kijkje achter de schermen

In de aanloop naar de première van vanavond werd Rico een jaar lang gevolgd door een cameraploeg. En daarbij waren er geen taboes voor de documentairemakers! “Alles mocht gefilmd worden. We werden overal gevolgd. Ze waren overal”, zo vertelde Rico afgelopen weekend tegen het ANP. De kickbokser belooft dan zijn fans ook een uniek kijkje achter de schermen: “Je hebt echt het gevoel dat je er bij bent, dat er dingen gebeuren. Het is heel filmisch gemaakt en geen platte reality."

3. Rico goes Hollywood

De ambities van Rico reiken verder dan de boksring. Zo heeft de kersverse realityster er nooit een geheim van gemaakt dat hij droomt van een carrière als filmster in Hollywood. En hij is al hard op weg! Zo tekende de vechtsporter niet alleen voor de hoofdrol van de aanstaande actiefilm Black Lotus, maar ook voor de productie. Eerder schitterde Verhoeven al naast iconen als Jean-Claude van Damme en Mike Tyson in Kickboxer: Retaliation. Natuurlijk wordt ook deze kant van Rico’s carriere uitgebreid belicht in de docuserie!

4. Titelgevecht

De meeste docusoaps over een bekende Nederlander werken nergens naartoe, hooguit een concert of een huwelijk. RICO pakt de zaken gelukkig iets groter aan. Deze vijfdelige serie heeft namelijk als climax het titelgevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. Natuurlijk staat het grootste deel van Rico’s jaar in het teken van deze titanenstrijd en in de serie zal dat niet anders zijn! De kroon op de serie is op 21 december live te zien bij Veronica!

5. Relaxte Rico

Een docuserie over een vechtsporter die zich opmaakt voor de wereldtitel klinkt vrij serieus. Wij krijgen al visioenen van talloze trainingsmontages, gehannes met proteïneshakes en wat voor gekke dingen mensen dan ook doen als ze niet de hele dag zitten te Netflixen. Gelukkig belooft Rico dat er ook genoeg te lachen valt in zijn eigen realityreeks. “Ik vind het gewoon tof om te laten zien wat er allemaal gaande is naast Rico, de atleet. Het is vooral leuk.”

De eerste aflevering van RICO is vanavond om 21.30 uur te zien op SBS6.