Het lijkt er toch echt op dat de volgende Pirates of the Caribbean-film zónder Captain Jack Sparrow de zeven zeeën gaat bestormen en dat is een grote fout. The Pirates life zal nooit meer hetzelfde zijn en dit is waarom.

Swagger

Geen enkele piraat komt ook maar een beetje in de buurt van de swagger die Johnny Depp gaf aan Jack Sparrow. Onze eerste kennismaking met deze legendarische outlaw in Curse of the Black Pearl zet meteen de toon voor zijn personage: gedurfd, rebels en he doesn't give a shit.
 


Die one-liners

Niemand zet Captain Barbossa en Davy Jones zo op zijn nummer als Jack Sparrow: hij kan zwaardvechten als de beste maar maakt zijn vijanden ook mentaal kapot met een keiharde one-liner. Iconischer dan dit wordt het niet: "You will always remember this as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
 

Bromance

Zijn bromance met Hector Barbossa is ook een hoogtepunt dat we enorm gaan missen. Want ook al waren ze meer dan eens vijanden, stiekem zijn het ook een beetje vrienden, toch? Frenemies op zijn minst. Helaas moesten we eerder al afscheid nemen van Hector...

Article continues after the ad

De 'What arrrrr you doing?'-scène uit At World's End is nog altijd fantastisch.
 

 

Zwaardvechten

Het epische zwaardgekletter uit de Pirates-franchise is ook zonder Jack Sparrow vast en zeker tof. Alleen niemand haalt zulke halsbrekende toeren uit als onze favoriete kapitein. Jack vs. Davy Jones op de hoogste schipmasten? Wow! Zijn eerste zwaard-fittie met Will blijft ook nog steeds tof om te kijken.
 

 

Dood doet hem niets

Zelfs de dood maakt geen indruk op Jack. Hij is in de rest van de films nogal een lafaard die liever een gevecht aan een ander overlaat, maar hier in Dead Mans Chest gaat hij de dood tegemoet als een echte baas. "Hello beastie!"
 

 

Charmant

Jack is een romanticus die wel houdt van een fling hier en daar. Angelica uit On Stranger Tides is echter speciaal voor 'm. Hij geeft zelfs toe dat 'ie van haar houdt. En niets zegt 'ik hou van jou' meer dan om haar helemaal alleen achter te laten op een fucking onbewoond eiland. Heel subtiel, Jack!
 

 

Cheers!Het cliff-moment

Oké, en dan deze nog: Jack mag dan wel een schijterd zijn, maar als het er echt op aankomt, deinst hij nergens voor terug. Deze immense sprong van een cliff in On Stranger Tides was ook voor de kijker een broekpoep-moment. 

 


Run, Jack. RUN!