Wie is de Mol 2022

Wie is de Mol? 2022 heeft elf kandidaten in plaats van tien, en ze werden ook nog ruim van tevoren bekendgemaakt, net als de locatie van het programma. Wat is er aan de hand in het nieuwe seizoen?

Normaal gesproken ontdekken kijkers pas in de eerste aflevering wie er meedoen aan Wie is de Mol? en in welk land het spel is opgenomen. Voor WIDM 2022 werden de deelnemers onthuld in een speciale livestream, waar kijkers meteen konden stemmen op de meest én minst betrouwbare kandidaat. De wereld op zijn kop!

In november werd bekendgemaakt dat Wie is de Mol? werd opgenomen in Albanië. Presentator Rik van de Westelaken zegt tegen Nu.nl dat het dit seizoen extra belangrijk was om de locatie geheim te houden, omdat de kandidaten al vroeg bekend waren.

Verandering van Mollen-spijs doet eten

De opzet van Wie is de Mol? verandert regelmatig (een beetje) om het programma fris te houden. Volgens Van de Westelaken moesten kandidaten zich in de livestream zo betrouwbaar mogelijk opstellen, terwijl deelnemers zichzelf de laatste jaren juist regelmatig verdacht maakten om tegenspelers te misleiden. Volgens de presentator is ‘het onderlinge vertrouwen daardoor ver te zoeken.’

Article continues after the ad

Tot slot worden ‘molloten’, die elk jaar de social media van BN’ers afstruinen op zoek naar aanwijzingen dat ze meedoen aan WIDM, door de andere opzet op het verkeerde been gezet. Tegelijkertijd zijn er heel veel WIDM-fans die door de livestreams voor het eerst echt invloed hadden op het spelverloop. WIDM-poules zijn al jarenlang populair, maar voor fans is het speuren naar de bedrieger bijna een levenstaak.

Wie is de Mol? 2022

Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? start vanavond om 20:30 uur op NPO1. Dan ontdekken we of het programma nóg meer verrassingen in petto heeft. De Mol heeft trouwens zware concurrentie, want op RTL4 start om 20:00 uur de finale van The Masked Singer Oud & Nieuw Special.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Hier lees je alles wat we weten over Wie is de Mol? 2022, en hier vind je de beste én slechtste Mollen uit de geschiedenis van WIDM.