Er is de laatste tijd héél veel gezegd en geschreven over Wendy van Dijks fitnessbedrijf rondom het sportapparaatje Disq. Dit runde zij samen met haar ex-zakenpartner Robbert Boekema die een publiekelijk wedstrijdje moddergooien begon. Hoe zit het nu echt? Wij zetten alles voor je op een rij!

Een tijdje terug kwam opeens het nieuws dat Disq faillissement heeft aangevraagd. En dat kwam door een verschil van inzicht over de toekomst van het bedrijf, zo vertrouwde Wendy Albert Verlinde (die het nieuws naar buiten bracht) toe. Enter Robbert Boekema.

Robbert vs. Wendy

Vervolgens begon er een juridische strijd tussen Robbert – die het Disq-apparaat bedacht – en Wendy. Op een gegeven moment is er zelfs beslag gelegd op Robberts huis en hij klapte daarover in de media uit de school. Hij haalde zijn kinderen er zelfs bij (“mijn kinderen vragen mij: ‘gaat Wendy ons huis afpakken?”). Best wel heftig dus. Wat hij er toen niet bij vertelde: Robbert bleek een grote voorraad producten te hebben weggehaald uit het bedrijf.

Wendy en Robbert in betere tijden:

Voorraad

Er is een voorraad onrechtmatig weggehaald uit het bedrijf. Er is geld weggehaald. Hij heeft faillissement aangevraagd en dat is natuurlijk maar met één gedachte: dat ‘ie zelfstandig door wil gaan”, blikte Wendy gisteren terug in Privé TV van De Telegraaf. “Maar ja: dat gaat niet met een voorraad waar ik ook heel veel aan betaald heb. Godzijdank heeft de rechter besloten dat het terug moet.

Kinderen

Ook reageerde Wendy op het verhaal dat hij vertelde over zijn kinderen, die haar vast als een soort grote boze heks zien. “Ik vind het heel pijnlijk dat hij daarvoor zijn kinderen inzet. En dat ‘ie het slachtoffer speelt. Als je zo dapper bent om een heel bedrijf leeg te trekken – onrechtmatig – dan moet je ook mans genoeg zijn om de consequenties onder ogen te zien.”

Reden faillissement

Was een verschil van inzicht eigenlijk wel de reden van het faillissement? Daar twijfelen we nu aan. “Nou, dat heb ik in eerste instantie gezegd”, legt Wendy namelijk uit. “Omdat ik eerst bewijsmateriaal wilde verzamelen dat het (de voorraad, red) onrechtmatig is weggehaald. Om dat meteen van de daken te schreeuwen leek mij niet verstandig.

Wendy van Dijk

Doorstart

Inmiddels is wel duidelijk dat Wendy gewoon doorgaat met de Disqs plus bijbehorende leden-service met bijvoorbeeld ook online training. Ze maakt namelijk een doorstart.

Wat vindt Robbert?

In een ander interview reageerde Robbert op de oorzaak van het faillissement. Volgens hem lag het wel degelijk aan een gigantisch verschil van inzicht. Hij onthulde onder meer dat Wendy ook speelde met het idee om ‘erotisch koken’ te introduceren. “Disq is mijn kindje, en ik wilde niets aan het concept veranderen. We gingen als een raket. Het is alsof je met een raceauto 300 kilometer per uur rijdt, en de bijrijder aan het stuur gaat trekken”, zei hij openhartig. Naar verluidt wil Robbert ook gewoon door met het Disq-apparaat, ook al maakt Wendy een doorstart. Hij heeft schijnbaar ook al een nieuw bedrijf opgezet.

Wendy wint?

Het lijkt er echter op dat Wendy aan het langste eind trekt. De rechter oordeelde namelijk dat Robbert de voorraad ter waarde van 3 miljoen euro moet teruggeven én hij mag minstens een jaar lang geen concurrerende activiteiten ondernemen. Kleine kanttekening voordat Wendy te vroeg juicht: er kan nog steeds een bodemprocedure komen waarbij andere rechters nóg een keertje diep gaan graven. Al met al lijkt er dus voorlopig een einde te zijn gekomen aan deze nare nasleep…

Article continues after the ad