I can see your voice, tv-sensatie

Blèrende valse kraaien, toptalenten en een panel vol druktemakers. De eerste aflevering van I can see your voice ging qua kijkcijfers vliegend van start en wij snappen wel waarom! 

1. Heerlijke mysteries

Of we nu massaal onze verdenkingen spuien over The Masked Singer, wekenlang in de ban zijn van Wie is de Mol? of elke uitzending weer op het puntje van de bank zitten voor Wie van de Drie: Nederlanders houden van raadprogramma's. En laat I can see your voice nu van alle programma's wel wat hebben: van het grote mysterie bij wie de stem past, (meerdere) bedriegers tot juist ook mensen die wel kunnen zingen. Al deze programma's hebben zichzelf inmiddels bewezen, dus eigenlijk kan I can see your voice gewoon niet tegenvallen.


2. Knotsgekke rondes

Als we dachten dat we na de gekke gemaskerde beesten alles al hadden gezien op de Nederlandse tv, hebben we het toch mis. Plots moeten we kijken naar een soort Mini-playbackshow, een modellenronde en krijgen we filmpjes voorgeschoteld die in mogelijk in scène zijn gezet. Nu kijken we van dat laatste niet op, maar alles bij elkaar maakt dit gewoon tot een knotsgekke show. Of laten we zeggen: hysterisch. Uiteraard wel op een positieve manier! Wedden dat we nog lang niet alles hebben gezien na de eerste uitzending?

Article continues after the ad


3. Fantastische gastjuryleden

Zeurden we eerder nog dat The Masked Singer wel wat gastjuryleden kan gebruiken? Nou, de makers hebben geluisterd hoor, alleen dan bij dit programma. Van Gerard Joling, Edsilia Rombley, de meiden van OG3NE tot Romy Monteiro. Ze komen allemaal voorbij in een aflevering. Eén voordeel: mocht je nu stiekem een hekel hebben aan een bepaalde BN'er weet je tenminste dat je daar in de volgende aflevering geen last meer van hebt.


4. Divers panel

Wanneer zie je nu een acteur/entertainer, rapper, volkszangeres, radio-dj en styliste in één ruimte? Nou, bij I can see your voice kijken ze daar niet van op. Jeroen van Koningsbrugge, Ronnie Flex, Samantha Steenwijk, Marieke Elsinga en onze geliefde Fred Paillet zijn de vaste waarde van het programma en hoewel 'de nieuwe Loretta' nog niet is geboren, belooft het wel een ongeregeld maar mooi zooitje te worden.


5. Wanneer krijgen fans nu eens de kans?

We kunnen het nog uitgebreid hebben over de gastartiesten of de vaste waardes, maar zij krijgen hun loon na de uitzending toch wel op hun rekening gestort. In I can see your voice staan de fans van de BN'ers aan het roer: zij bepalen wie er voortijdig de show moet verlaten en wie er uiteindelijk met hun favoriete BN'er een duet moet zingen. De fan in de eerste uitzending maakte er met haar wisselende beslissing wat ze met het prijzengeld ging doen ook nog daadwerkelijk een feestje van! 


6. Talentenjacht in een nieuw jasje

We zeggen het toch maar: In vergelijking met The Voice of Holland is I can see your voice een verademing. Die rode knoppen, uitzinnige coaches, draaistoelen en kandidaten die alles op alles zetten om de 'titel' te pakken, hebben we nu wel gezien. NEXT! De kandidaten van I can see your voice doen puur mee voor de korte shine. Dus hoe heerlijk is het dan als iemand wel oprecht een publiek aan zich weet te binden? Robin hield aan de eerste uitzending niet alleen een groep volgers over, maar ook zendtijd op QMusic. Dat is nog eens gegund! 

7. Nog niet overtuigd?

Misschien weten deze reacties van andere kijkers je dan wel over de streep te trekken.


I can see your voice is elke donderdag om 20:30 uur te zien op RTL en wordt op zondagavond om 21:15 uur herhaald.