Jackman was mogelijke vervanger van Pierce Brosnan

Hugh Jackman ken je o.a. als de woeste superheld Wolverine, maar hij was óók in de race om James Bond te spelen! In een interview met Variety vertelt de acteur waarom hij van de rol afzag.

Jackmans impresario vroeg ‘m of hij geïnteresseerd zou zijn in de rol van James Bond. Zijn voorganger Pierce Brosnan werd aan de kant geschoven, nadat Die Another Day lauwtjes werd ontvangen (hoewel de film wel commercieel succesvol was).

Niks te willen

Jackman twijfelde of hij auditie moest doen. De acteur vond de laatste paar Bond-films met Brosnan zó ongeloofwaardig en raar, dat hij niet bepaald stond te springen. Jackman wilde graag wat meer ‘down to earth’-spionageactie. Toen zijn agent duidelijk maakte dat hij niet mocht meebeslissen over de stijl van de nieuwe Bond-films, wilde Hugh Jackman dat risico niet lopen.

De rol van de Britse geheim agent ging uiteindelijk naar Daniel Craig. Tot Jackmans verrassing werden de Bond-films juist op dat moment een stuk realistischer en grimmiger!

Veelzijdigheid

Gelukkig voor Jackman speelde er nog iets mee in zijn afweging om geen auditie te doen. De X-Men-films namen al veel tijd in beslag. Jackman was bang dat hij met James Bond- megaproducties helemáál geen vrij meer zou hebben.

Jackman speelde liever in uiteenlopende films dan in slechts twee franchises. Achteraf gezien behoorlijk verstandig: hierdoor liet Jackman zien meer rollen te kunnen spelen dan een grommende, woeste X-Man. Toch zijn we best nieuwsgierig naar hoe de Australiër James Bond had ingevuld!

Hugh Jackman is binnenkort te zien in de musicalfilm The Greatest Showman. Naast Jackman zien we in The Greatest Showman Zac Efron, Michelle Williams en Zendaya. De muziek is geschreven door Benj Pasek en Justin Paul (La La Land). De film, gebaseerd op het leven van circuseigenaar P.T. Barnum, draait vanaf 4 januari in de bioscoop.

Nicole Kidman Destroyer
Nicole Kidman Destroyer

Vorige maand hadden we al een eerste foto van een onherkenbare Nicole Kidman in de thriller Destroyer, maar in deze eerste trailer weet je pas echt niet wat je ziet. De actrice die er normaal altijd als een parmant botoxpopje bijloopt speelt hier een verweerde aan lager wal geraakte politiedetective.

Drankzuchtige detective
Kidman speelt de verbitterde en drankzuchtige detective Erin Bell. Als zij tijdens een moordzaak ineens wordt gewezen op gebeurtenissen uit haar verleden, komt er van alles boven bij haar boven. Ook Toby Kebbell en Sebastian “The Winter Soldier” Stan zijn in de film te zien.

Veel whiskey en weinig slaap?

Destroyer werd vorige maand juichend ontvangen op het Fimfestival van Toronto en zal vanaf 18 april ook in Nederland te zien zijn. Er zijn nog geen details bekend over wat Nicole gedaan heeft om er zo verrot uit te zien. Christian Bale verklapte onlangs nog dat zijn dieet voor de rol van Dick Cheney bestond uit taart, taart en nog eens taart. Zou Nicole Kidman een strenge kuur van veel whiskey en weinig slaap gevolgd hebben?

 

Doctor Who Jodie Whittaker
Doctor Who Jodie Whittaker

Het blijkt een goed idee te zijn geweest van de makers van Doctor Who om nu eens voor een vrouwelijke Doctor te gaan. De eerste aflevering met Jodie Whittaker in de rol van de buitenaardse dokter heeft in het Verenigd Koninkrijk de hoogste kijkcijfers behaald voor een Doctor Who-aflevering dit millennium. Maar liefst 10,9 miljoen Britse huishoudens hadden de TV ingeschakeld op het eerste avontuur van deze vrouwelijke uitvoering van de alien die zichzelf steeds een nieuwe gedaante aanmeet.


The Woman Who Fell To Earth
Met 10,9 miljoen kijkers verslaat de aflevering met de titel The Woman Who Fell To Earth het record van de best bekeken Doctor Who-episode sinds de serie in 2005 terug is op tv; het vorige record stond op naam van de allereerste reboot-aflevering uit 2005, met Christopher Eccleston als The Doctor. Die trok toen 10,8 miljoen kijkers die nieuwsgierig waren naar de terugkeer van deze alien die toen voor het eerst sinds 1989 weer op de kijkbuis te zien was.


Na twaalf kerels eindelijk een vrouw
Sinds Doctor Who in 1963 begon hebben een dozijn kerels de rol gespeeld van deze buitenaardse Time Lord die zich onterecht als arts uitgeeft. Toen bekend werd dat Jodie Whittaker de dertiende dokter zou worden waren de reacties nogal gemixt. Het was dus afwachten of dit experiment bij het grote publiek in de smaak zou vallen.

Ze lijken bij de BBC trouwens niet razendsnel met hun kijkcijferonderzoek; The Woman Who Fell To Earth werd zondag 07 oktober uitgezonden, da's alweer dik anderhalve week geleden dus. Apart dus dat ze meer dan een week later pas met dit nieuws komen.