Winona Ryder en Gwyneth Paltrow

Een van de bekendste ruzies in Hollywood is die tussen actrices Winona Ryder en Gwyneth Paltrow. Deze feud lijkt nu al jaren te duren. Hoe is dit in hemelsnaam gebeurd?

In de nineties waren Winona Ryder en Gwyneth Paltrow bijna onafscheidelijk. Ze woonden samen en gingen zelfs op dubbeldates. Winona had een relatie met Matt Damon en Gwyneth met Ben Affleck, toevallig ook BFF’s. Maar plotseling konden de actrices elkaar niet meer luchten.

Gestolen Oscar?

Als de geruchten waar zijn, is de ruzie begonnen toen Gwyneth een script voor Shakespeare in Love tegenkwam in het huis van Winona. Er wordt zelfs gezegd dat Winona de rol al binnen had gesleept. Toch heeft Gwyneth toen auditie gedaan voor de rol en natuurlijk weten we nu dat Gwyneth in de film schittert. Later won ze er zelfs een Oscar voor! Je zou denken dat Winona hier de slachtofferrol ging spelen, maar niets was minder waar. Winona hield zich stil.

 

Article continues after the ad

‘Former Friend’

In tegenstelling tot Winona was Gwyneth alles behalve stil. In 2009 lanceerde ze haar lifestyleplatform, Goop, dat inmiddels erg bekend is door de orgasme-geurkaars. Mediabedrijf Popsugar liet weten dat Gwyneth op haar website een artikel plaatste, waar ze het had over een ‘former friend’ die haar probeerde neer te halen. Meerdere bronnen, vooral roddelwebsites, zeggen dat Gwyneth toen het volgende op haar website had geplaatst: 

“Back in the day, I had a ‘frenemy’ who, as it turned out, was pretty hellbent on taking me down. I restrained myself from fighting back. I tried to take the high road. But one day I heard that something unfortunate and humiliating had happened to this person. And my reaction was deep relief and happiness.”

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door goop (@goop)

‘Something unfortunate and humiliating’

Iedereen had wel door dat dit stukje over Winona Ryder ging. De ‘unfortunate and humiliating’ gebeurtenis waar Gwyneth het over had, was waarschijnlijk de arrestatie van Winona Ryder. Het tijdschrift People zegt dat ze in 2001 gearresteerd is voor het stelen van kleding en accessoires bij Saks Fifth Avenue. Na de arrestatie verdween Winona Ryder uit het publieke oog en bleef het ook lang stil tussen de twee.

Stranger Things

Tien jaar na het artikel van Gwyneth Paltrow is Winona te zien in de Netflix-hit Stranger Things, waarvan de productie van het nieuwe seizoen alweer is gestart. Nu Winona een grote hit op haar CV heeft, schijnt het dat Paltrow de vriendschap een reboot wil geven. Een bron liet aan nieuwswebsite Inquisitr weten dat Winona nog steeds een hekel heeft aan Gwyneth. Al die jaren had ze niks van Gwyneth gehoord. “It’s just so typical that Gwyn is reaching out now that Winona is popular again.” Als we de geruchten moeten geloven, zal die grudge voorlopig dus nog niet weggaan.

Wel of geen actrice?

Gwyneth legt ondertussen bijna al haar focus op Goop. En ondanks dat ze eerder zei te stoppen met acteren is ze nog steeds af en toe te zien in films en series. Ze is vooral bekend door haar rol in de Marvel-films als Pepper Potts en speelde recent nog Georgina Hobart in The Politician

‘Frenemies’

Dus … als we al die geruchten zo een beetje tot ons nemen, lijkt het erop dat de twee nog altijd ‘frenemies’ zijn. Ze maken elkaar niet af in de pers, maar zijn ook nog niet klaar om deze fittie achter zich te laten. Deze ruzie wordt dus voorlopig nog niet bijgelegd.