Yolanthe Cabau en Wesley Sneijder

Wesley Sneijder bracht recent zijn onthullende biografie uit. Het door Kees Jansma geschreven boek kun je ook zien als een soort ode aan zijn ex Yolanthe. Misschien vraag je je dan ook af: waarom gingen die twee ook alweer uit elkaar?

‘Wes’ en ‘Yo’ kregen in 2009 een relatie, trouweden, vormden jarenlang één van de bekendste showbizzkoppels van Nederland én kregen samen zoontje Xess Xava. Vorig jaar kwam het echter tot een breuk. Een duidelijke verklaring bleef uit, al zei Wesley wel dat hij het had “verknald. “Meerdere keren.” Door het boek weten we daar nu wel wat meer over.

 

Foute vrienden

Gedurende hun huwelijk ging Wesley er regelmatig op uit. Wilde stapavonden met foute vrienden, zo beschreef hij in het boek. Vrouwen, drank. “Het liep allemaal behoorlijk uit de hand.” Yolanthe kreeg de verhalen over die avonden óók te horen. Toch bleef ze hem vertrouwen. “Maar de avonden werden erger en de verhalen dus ook. Ik zag de pijn en het ongeloof in haar ogen, ik kon haar nog amper aankijken.

Verknald

Op een gegeven moment biechtte hij die wilde feestavonden op bij Yolanthe. “Ik mis niks bij Yolanthe, er is niks mis met haar. Wat het wel is? Roem, ego, geld. Macht. Lust.” Daarnaast kwam er volgens de oud-voetballer nog iets bij dat hun relatie nog meer onder druk zette. “Het waren niet alleen de feestjes, het was ook mijn temperament, waardoor ik Yo niet altijd behandelde zoals het hoort.

Uit elkaar

Zij gaf hem nog een kans, maar genoeg is genoeg. Wesley bleef naar eigen zeggen met foute vrienden omgaan. Yolanthe trok het niet meer. “Ze kon het niet meer. Ik zag het aan haar. Ik was mijn droomvrouw en gezin kapot aan het maken.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Xessssss Xavaaaa mama houdt zo veel van jou!! ❤️

Een bericht gedeeld door Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) op


Nog niet gescheiden

Wesley zegt nooit écht specifiek wat hij dan allemaal wel niet deed, maar de woorden ‘roem, ego, geld, macht én lust’ spreken eigenlijk wel voor zich. Die opeenstapeling is de reden van de breuk. Zoals je misschien wel weet zijn de twee nog niet officieel gescheiden. Wesley hoopt dat hij en Yolanthe – die nu met Xess in LA woont - ooit weer samen komen. Maar… daar hoeft hij waarschijnlijk niet op te rekenen!

Article continues after the ad