Tom Ellis in Lucifer: Seizoen 5 op Netflix

Komende week gaat Lucifer: Seizoen 5 van start op Netflix. In de aanloop naar de première verscheen vorige maand de trailer voor dit nieuwe hoofdstuk. Daarin werd echter een bizarre twist zonder enige waarschuwing vooraf onthuld. Nu zijn trailers wel vaker wat al te scheutig met spoilers, maar in dit geval was de verrassing er wel heel snel af. Maar volgens Joe Henderson, een van de showrunners van Lucifer, laat de trailer minder zien dan je in eerste instantie misschien zou denken…

‘Gedeelde ervaring’

In een interview met TVLine verdedigt Henderson de keuze om de plotwending al in zo’n vroeg stadium weg te geven. “We hebben het er heel lang over gehad, maar er is een goede reden waarom die grote spoiler erin zit”, aldus Henderson. “Aangezien iedereen in zijn eigen tempo kijkt, hebben de fans zelden een gedeelde ervaring. Door deze twist al in de eerste trailer te onthullen, hebben we de kijkers die gedeelde ervaring alsnog kunnen geven.

Article continues after the ad

Onthulling

Daarnaast verzekert Henderson ons ervan dat de trailer minder weggeeft dan je misschien zou denken. “De onthulling in de trailer is zeker een groot onderdeel van het komende seizoen. Maar als je de aflevering in zijn geheel kijkt, zul je zien dat we ook niet weer zoveel hebben gespoild. Er is namelijk veel meer te beleven dit seizoen!

Lucifer: Seizoen 5 staat vanaf 21 augustus op Netflix.