Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe heeft er geen behoefte aan om het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child te zien. Dat vertelde de jonge Brit in de Late Night-show van Seth Meyers. Het theaterstuk, dat in 2016 in Londen in première ging en sinds dit voorjaar ook te zien is op Broadway, speelt zich 19 jaar na de gebeurtenissen van Harry Potter and the Deathly Hallows Part II af. Je zou denken dat Radcliffe na acht razend succesvolle films wel nieuwsgierig zou zijn om te zien wat er daarna met zijn wereldberoemde personage gebeurt, maar dat is dus niet zo. En daar heeft hij een best wel goede reden voor.

Article continues after the ad

 

Geen relaxt avondje in het theater

“Ik ga er waarschijnlijk niet naartoe, ik heb in elk geval geen plannen om het te zien”, zo bekent mister Harry Potter. “Niet omdat het me in een existentiële crisis zou storten ofzo, maar meer omdat het gewoon geen relaxt avondje in het theater voor me zou zijn. Ik zou de hele tijd het gevoel hebben dat ik in de gaten gehouden zou worden, omdat mensen mijn reactie willen zien”.

In vermomming met een gasmasker

Ook de suggestie van Seth Meyers om dan maar in vermomming naar het stuk te gaan vond geen Radcliffe geen geweldig idee. Dit had 'ie namelijk al een keer geprobeerd op het muziekfestival van Reading; daar liep Daniel met een gasmasker uit de Tweede Wereldoorlog (?!) rond, totdat hij dit af moest doen omdat het te warm werd. Vervolgens zag iedereen wie daar zo idioot verkleed rondliep!