Harry Potter, still movie

Aan het einde van Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 breekt Harry de Elder Wand in tweeën en gooit hij ‘m weg. Maar waarom doet hij dat? Waarom hield hij de toverstok niet gewoon? Wij zochten het voor je uit.

De boeken

De Harry Potter-boeken zitten vol details die de films nooit hebben gehaald. Wij hebben het boek opengeslagen om te kijken of we daar het antwoord kunnen vinden. Maar helaas, het verhaal van de Elder Wand loopt daar wat anders.

In de boeken gebruikt Harry de toverstok om zijn eigen oude wand te repareren. Vervolgens brengt hij ‘m terug naar het graf van Dumbledore, in de hoop dat zodra Harry op natuurlijke wijze doodgaat, de toverstok ook zijn kracht verliest.

The Master of Death

Het is niet zomaar een stokje, de Elder Wand is de machtigste toverstok die er bestaat. “According to legend, whoever reunited it with the other two Hallows (the Resurrection Stone and the Cloak of Invisibility) would become the Master of Death”, zo lezen we in hoofdstuk 21 in het boek Harry Potter and the Deathly Hallows.  Misschien had Harry geen zin om de ‘Meester van de Dood’ te worden? Of is hij dat al? Je leest deze theorie hier.

Article continues after the ad

Te veel verantwoordelijkheid

Daarnaast is deze toverstok ook niet iets wat je graag bij je draagt. Als het voorwerp zo machtig is, willen vast meer mensen het hebben. Wat als het in de handen komt van een bad guy zoals Voldemort? Die verantwoordelijkheid wil Harry vast niet dragen. Het had wel potentie om een sequel te worden, maar nu de stok kapot is, zien wij dit niet snel gebeuren.

Ranking

Wij Potterheads schrijven veel vaker over Harry en zijn vrienden. Zo hebben wij een ranking van alle Potter-films inclusief de Fantastic Beasts-delen! Waar denk jij dat The Deathly Hallows Part 2 staat?