The Lord of the Rings

De donkere dagen voor Kerst zijn aangebroken en dankzij de vernieuwde lockdown hoeven we even nergens heen. De The Lord of the Rings-trilogie bestaat 20 jaar, dus is het een uitgelezen moment om de avonturen van Frodo, Aragorn en Legolas weer eens aan te slingeren! Hier kun je de LOTR-trilogie streamen.

De kans bestaat dat je al een luxe boxset hebt waar The Fellowship of the Ring, The Two Towers én The Return of the King inzitten. Als dat niet zo is, dan biedt Netflix uitkomst!

Waar stream je de LOTR-trilogie?

Alle films uit de LOTR-trilogie staan op Netflix én Amazon Prime Video. Op Netflix vind je daarnaast ook de Hobbit-trilogie. ‘Goed verhaal, lekker kort!’, denk je misschien, terwijl je Netflix of Amazon opstart, maar wacht nog heel even! De normale versies van The Lord of the Rings zijn leuk voor Jan met de pet, maar de échte Tolkien-maniakken moeten nog even verder zoeken.

Article continues after the ad

Netflix en Amazon hebben alle bioscoopversies van The Lord of the Rings, maar niet de ‘extended’ versies van de fantasyreeks. Als je die wil streamen is dat ietsje lastiger, maar gelukkig makkelijker dan 1.000 kilometer op je blote voeten lopen om een ring in een vulkaan te mikken.

Op Amazon kun je de ‘extended editions’ kopen voor ongeveer acht euro, maar op Pathé Thuis huur je ze voor ongeveer drie euro per film. Hetzelfde geldt voor het Movies & Series (X)L-pakket van Ziggo.

The Lord of the Rings 20 jaar

Eerder noemden we The Lord of the Rings-trilogie al de beste films van de jaren 00, en keken we welke (soms bizarre) castingkeuzes het uiteindelijk niet gehaald hebben.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Hier check je een paar vreemde blunders uit de epische filmserie van Peter Jackson, en hier lees je hoeveel de films 20 jaar later nog in het laatje brengen. Tot slot vertellen we je alles over de nieuwe LOTR-serie die gemaakt wordt door Amazon!