Lea Michele, Glee, Ophef

Lea Michele lijkt voorgoed afscheid te hebben genomen van haar Twitter-account. De Glee-actrice is namelijk sinds vandaag niet meer te vinden op het socialmediaplatform, maar waarom? 

Article continues after the ad

Wie dacht dat Lea Michele in alle rust kon genieten van haar zwangerschap heeft het mis. Eerder lag de Glee-actrice al flink onder vuur vanwege haar divagedrag en soms ronduit racistische opmerkingen op diverse sets, waar ze haar spijt van heeft betuigd. ''Ik kan me niet herinneren dat ik ooit iemand heb veroordeeld op achtergrond of huidskleur, maar dat is het punt ook niet. Blijkbaar heb ik er mensen mee gekwetst", schreef ze toen op haar Instagram-account. "Ik heb naar de kritiek geluisterd en ik leer. Het spijt me heel erg, maar ik zal hier in de toekomst beter van worden."

Verloren sponsordeal

Deze aantijgingen aan het adres van de actrice waren nog maar het begin: Lea verloor in korte tijd haar sponsordeal met HelloFresh en diverse (oud-)collega's van nu en vroeger keerden zich tegen haar. Het is hierdoor goed mogelijk dat ze haar acteercarrière binnenkort aan de wilgen kan hangen, want veel makers zullen waarschijnlijk afzien van een samenwerking met de Amerikaanse ster.

Reactie op Naya's vermissing

Als klap op de vuurpijl kreeg de zwangere Lea deze week weer de fans van de reeks op haar dak, wat haar misschien wel heeft doen besluiten om van Twitter af te gaan. Fans vinden het ronduit schandelijk dat Lea Michele nog niet publiekelijk heeft gereageerd op de vermissing van Naya Rivera. Er waren in het verleden duidelijk spanningen tussen de twee actrices, maar Naya heeft altijd ontkend dat er sprake van ruzie was. Dat zou volgens de fans dus ook geen reden moeten zijn dat Lea nog niet heeft gereageerd.

Wat het ook is: Lea Michele is van Twitter verdwenen, maar moet al het commentaar nu alsnog op Instagram incasseren. We zijn heel benieuwd of er later nog een verklaring volgt.