Fotograaf
Annemieke van der Togt/BNNVARA
First Dates Sergio

Maître Sergio Vyent is samen met de zwoele barman Victor het kloppend hart van het altijd lekker ongemakkelijke First Dates. Elke aflevering komt Sergio met een cheesy liefdesspreuk, maar... waar haalt hij die in hemelsnaam vandaan?

Article continues after the ad

Bij teksten als "de liefde is als een boerderij. Je moet eerst zaaien voordat je kan oogsten" gaan bij de een de nekharen overeind staan terwijl de ander er helemaal bij wegzwijmelt. "Als een ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit het geluk overal", ook al zo'n pareltje. Sergio maakt er al jaren furore mee in First Dates. In een interview met de VARAgids maakt 'ie bekend waar hij al die spreuken toch vandaan tovert.

Tegeltjeswijsheden

"We halen ze eigenlijk overal vandaan", aldus Sergio, die hiermee dus eigenlijk zegt dat 'ie ze niet zelf verzint. En met 'we' doelt hij ook op de eindredacteur van het programma, Sigrid. Samen spreken ze dan in één keer 80 van zulke tegeltjesteksten in. "Of eigenlijk 120, want dan hebben ze nog wat te kiezen. Zij zit voor me en vuurt ze op me af, ik herhaal wat ze zegt. En ik weet het, sommige zijn heel cheesy, maar ik krijg heel veel berichten van mensen die de quotes fijn vinden en er ook echt iets aan hebben."

Hoe gaat het met Sergio?

De maître zit nu in een drukke periode. "Ik zorg de helft van de week voor mijn tweeling, ik ben bezig met een boek en First dates is ook pittig. We maken tien afleveringen per weekend. Ik heb sinds de eerste aflevering zo’n 3750 kandidaten voor me gehad en iets van 21.000 achtergrondeters." Hij heeft ook al 'extra' opnames gedaan: die voor de aankomende VIPS-Valentijnsspecial en déze BN'ers doen daaraan mee!

De First Dates Valentijns Special zie je zondag 14 februari om 20:25 uur op NPO 3. De reguliere editie zie je elke werkdag om 19:30 uur op NPO 3.