De nieuwe beelden van Ghost in the Shell met Scarlett Johansson maken ons alleen al voor de special effects ongeduldig voor de première!

Article continues after the ad

Ghost in the Shell 2017

Gebaseerd op de ongekend populaire animeserie en -film, komt Ghost in the Shell dit voorjaar in live-actionversie naar de bioscoop. De hoofdrol voor Scarlett Johansson als de van oorsprong Aziatische agente Motoko Kusanagi kwam de filmmakers op flinke kritiek te staan. "Voor sommige mensen is dit gewoon een film, maar in Azië is het een groot begrip. Het is een typisch Japans verhaal", aldus comicbookschrijver Jon Tsuei in april vorig jaar.

Begrijpelijke kritiek natuurlijk, al willen we die bij het zien van deze nieuwe trailer graag even in het achterhoofd parkeren. Scarlett Johansson schittert als de hybride mens-cyborg agente die de leiding heeft over Section 9, een elite-eenheid die de gevaarlijkste criminelen en extremisten moet tegenhouden.

30 maart

In haar jacht op een beruchte computerhacker met snode plannen zien we The Major, zoals Scarlett Johanssons personage wordt genoemd, vooral gebruikmaken van de meest waanzinnige bovenmenselijke stunts, mogelijk gemaakt door special effects waar we inmiddels bijna aan gewend zijn, maar enkele jaren geleden nog van droomden.

Op 30 maart gaat Ghost in the Shell in Nederland in première. Voor fans van sciencefiction-actiefilms met visuele traktaties lijkt dit een absolute aanrader!