Als je er even over nadenkt zijn de meeste superheldenteams al een beetje vreemd… Deze teams gaan qua weirdness nét dat stapje verder!

Eerlijk is eerlijk: The Avengers zijn al best vreemde snuiters. Maar: vergeleken met een stel gemuteerde schildpadden, of depressieve crimefighters valt het ook wel weer mee!

Doom Patrol

Zowat iedereen wil stiekem wel een superheld zijn, maar dat geldt eigenlijk niet voor de leden van de Doom Patrol. Deze buitenbeentjes kregen hun powers bijna allemaal door verschrikkelijke ongelukken, en zouden liever een normaal leven leiden.

The Chief (Timothy Dalton) weet ze om te praten, zodat ze hun krachten tóch inzetten voor het goede, maar echt vrolijke figuren worden de leden van de Doom Patrol niet.

More content below the advertising

 

We moeten nog eventjes wachten op Doom Patrol, dat op 15 februari verschijnt op DC Universe. Waarschijnlijk komt de serie over een paar maandjes op Netflix, want zo ging het ook met Titans, waar de Doom Patrol al in te zien was. De eerste signalen en recensies zijn in elk geval positief!
 

Suicide Squad

Het Suicide Squad is een beetje het Dirty Dozen uit de superheldenwereld. Je haalt de grootste schurken uit de gevangenis, en belooft ze vrij te laten als ze een nóg groter gevaar uitschakelen. Zelfs als ze het niet overleven vindt niemand dat erg!
 

 

Zelfs criminelen als Deadshot, Harley Quinn en Killer Croc willen heus wel eens iets goeds doen… Als ze er zelf beter van worden, natuurlijk! Een tweede deel is momenteel in de maak. Waarschijnlijk gaat Guardians Of The Galaxy-regisseur James Gunn de film regisseren. Dat is belangrijk om te onthouden, want deze man kan als geen ander films maken over vreemde snuiters.

Bureau for Paranormal Research and Defense

Het B.P.R.D. kennen we uit de Hellboy-films. Deze organisatie bestrijdt vuur met vuur; of in dit geval, monsters met monsters! De organisatie redde Hellboy uit de handen van nazi’s, die hem opriepen om de geallieerden te kunnen verslaan.
 

Hellboy is de belangrijkste freak in het team, maar er zijn er nog veel meer! Abe Sapien is een vismens, en Liz Sherman heeft controle over vuur!
 

 

In Hellboy II: The Golden Army komt er nog een bizar figuur bij. Johann Kraus is een helderziende wiens lichaam verdween tijdens het oproepen van een spook. Zijn geest woont nu in een metalen pak, om niet uit elkaar te vallen. Hij heeft het regelmatig aan de stok met Hellboy, die ook niet helemaal opgewassen lijkt tegen Johann de klopgeest.

 

In de Hellboy-remake, die in april verschijnt, lijkt het iets rustiger aan te doen qua bizarre teamleden van Hellboy. Voor zover bekend: misschien worden we nog verrast.

Turtles

De Teenage Mutant Ninja Turtles waren in de jaren 80 en 90 een cultureel fenomeen. Kinderen renden over het schoolplein achter elkaar aan, bekende kreten als ‘Cowabunga!’ gillend.

De (teken)films waren ook erg leuk, maar de Turtles zelf natuurlijk vrij bizar. Vier schildpadjes die muteerden in manshoge monsters, werden getraind door een ninja-rat: ze wonen in het riool, en eten alleen maar pizza, maar vechten iedereen makkelijk de tent uit. Eigenlijk had iemand halverwege de vorige zin al de dierenbescherming moeten bellen.

 

In Europa heette de tekenfilmserie trouwens Teenage Mutant Hero Turtles, omdat het woord ‘ninja’ gewelddadige connotaties opriep. Dat is een béétje ironisch: de originele comics, waar de teken- en bioscoopfilms op gebaseerd waren pas écht bruut.

Kijk maar: hier ontdoet een Turtle de schurk Shredder van zijn ingewanden.

 

Cowabunga, kids!

Guardians Of The Galaxy

Tegenwoordig zijn de Guardians Of The Galaxy bijna niet meer weg te denken uit het Marvel-universum, maar eigenlijk is dat best verrassend. Het originele team stamt uit 1969, en had ook een rol in Guardians Of The Galaxy Vol. 2

Hoewel deze figuren af en toe samenwerkten met bekende helden als Captain America en The Thing, bleven ze altijd vrij obscuur. De tweede incarnatie, waar de films op gebaseerd zijn, begon zelfs pas in 2008. Dat dit team ruim tien jaar later één van de populairste clubs uit de Marvel-films werd, is echt bijzonder.

 

Dat de zoon van een planeet, een intergalactische huurmoordenares, een boom, een autistische krijger én een woedende eekhoorn (R.I.P.) zo succesvol zouden worden is een klein wonder.

Helaas gaat het wel weer even duren voor we een derde deel van Guardians Of The Galaxy zien. Waarschijnlijk keren ze binnenkort wel terug in Avengers: Endgame… da’s tenminste iets.

More content below the advertising

Regisseur J.J. Abrams poste een prachtige foto van het eind van de opnames van Star Wars: Episode IX. Op de foto staan Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Fin), and Oscar Isaac (Poe) te emo-knuffelen.

More content below the advertising

 

Maar, maar, maar

Ondertussen kun je het met een gerust hart aan Star Wars fans overlaten om direct Twitter vol te gooien met meningen over deze post, en de film, en het leven. Hoewel de tweet niet over de inhoud gaat, geen titel verraadt of wat dan ook, zijn sommige fans alweer boos. 

 

Sommigen hebben een heel specifieke voorwaarde om überhaupt geïnteresseerd te zijn in de film. 

 

Bij sommige fans kon JJ Adams niet aan de hoge verwachtingen voldoen en hun leven is daarmee onomkeerbaar verkloot. 

 

Echte nerds laten zich gewoon inspireren: 

 

En deze twitteraar heeft de enige juiste reactie...

De Star Wars film komt in december uit als alles meezit. Wil je ook een mening? Star Wars heeft alle 10 Star Wars films gerangschikt van goed tot slecht. 

Orlando Bloom, onze Legolas; onze Will Turner gaat trouwen! Hij is verloofd met zangeres Katy Perry.

Zowel voor mannen als vrouwen is het dus een vrolijke dag! Of een gitzwarte, slechts geschikt om bitt’re tranen te wenen…

Bloom en Perry begonnen in 2016 te daten, maar een jaar later ging het stel toch uit elkaar. In 2018 werd ‘Karlando’ (‘Orlaty’?) gesignaleerd op een Ed Sheeran-concert, en sindsdien vormen ze weer een setje. Vanmorgen produceerden ze deze foto op Instagram. Hoe Orlando dat toch doet... Is hij een incognito Hollywood-verleider?

More content below the advertising
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lifetimes

Een bericht gedeeld door Orlando Bloom (@orlandobloom) op

 

Goed! Nog één keer zwijmelen!

 

Carnival Row

Orlando Bloom werkt momenteel aan een nieuwe serie, genaamd Carnival Row. In deze noir/horror-serie op Amazon, wonen verschillende fantasiewezens in een futuristische stad. De wezens worden opgejaagd door een moordenaar, en de rechercheur die ze moet beschermen (Orlando Bloom) is zelf verdachte! Naast Bloom zien we onder anderen Cara Delevingne in een hoofdrol.