Altijd al in de voetsporen willen treden van Jack en Rose? Dankzij een Australische miljardair is het over een paar jaar mogelijk!

New York

Ruim 100 jaar na het fiasco met de Titanic staat het schip weer in de steigers! De steenrijke Australische zakenman Clive Palmer is volgens de NOS namelijk druk bezig met het bouwen van een replica van het luxeschip. Het plan is dat de Titanic II in 2022 zijn ‘maiden voyage’ zal maken. De eerste reis zal van Singapore naar Dubai gaan, maar daarna legt het schip de route af van zijn vervloekte voorganger: van het Britse Southampton naar New York. In deze video krijgen we alvast een eerste glimp te zien van het project!

 

Article continues after the ad
 

IJsberg

De aanvaring met de ijsberg (pardon, vermeende ijsberg) kostte aan ruim 1500 mensen het leven. Niet iedereen is dan ook enthousiast over het prestigeproject. Gelukkig heeft Palmer wel geleerd van de fouten van zijn voorgangers. Zo zijn er deze keer aanzienlijk meer reddingssloepen beschikbaar voor het geval de geschiedenis zich herhaalt. Mocht de Titanic II toch gedoemd zijn te mislukken, ook in China wordt gewerkt aan een replica van het schip. Deze blijft echter veilig in de haven liggen. Wel zo verstandig, als je het ons vraagt…