Wilfred Genee en Lili

Wilfred Genee's vrouw Lili heeft er afgelopen zomer voor gezorgd dat de discussie tussen haar man en Jeroen Pauw en Fidan Ekiz na afloop van Op1 niet uit de hand liep. Ze greep in toen de discussie tussen hen steeds feller werd.

Article continues after the ad

Wilfred zat toen aan tafel om te praten over de VI-racismerel en claimt nu dat hij uiteindelijk in de maling werd genomen. Hij zou uitgebreid zijn kant van het verhaal mogen doen, maar uiteindelijk voelde hij zich aangevallen door Fidan, die hem - en dat stond niet in het draaiboek - een beetje de maat nam om zijn rol in de rel. Deze week deed Wilfred een soort live-reconstructie in de radio-variant van VI en daaruit blijkt dat Lili er uiteindelijk tussen moest komen.

In de maling genomen

Wilfred onthult nu dat Fidan - die recent in een interview ook al opnieuw inging op hun rel - hem voorafgaand aan de show ontweek. Even later zei ze dingen als ‘je had niet moeten komen’ en 'het is heel dom dat je bent gekomen'. "Ik zat ernaar te kijken en dacht: wat gebeurt hier nou joh? Toen moest ik op. Het was 30 seconden voordat we gingen beginnen", aldus Wilfred. Hij voelt zich in de maling genomen doordat Fidan hem opeens - tegen de afspraken in - enorm aanpakte.

Helemaal uit de hand gelopen

"Het ging in mijn ogen nogal mis, omdat de afspraken die we hadden gemaakt totaal niet werden nagekomen. Ik werd na afloop boos en zei: ‘Ik ben gewoon in de maling genomen en we zouden het zo doen.’ Toen zei Fidan ook nog: ‘Ja, zo staat het ook in het draaiboek’”, gaat Wilfred verder. Voor de kijkers thuis werd er net voor dit moment afgekapt toen het Journaal begon. Achter de schermen ging het geruzie door. "Toen kregen we de discussie en toen heeft mijn vrouw uiteindelijk ingegrepen. Ze is binnengekomen en zei: ‘Wilfred, dit is niet leuk meer, we gaan naar huis toe. Dit moet je niet willen.’"

Het hele verhaal van Wilfred kun je hieronder terugkijken!