René van der Gijp en Minouche de Jong

Minouche van der Gijp, de kersverse vrouw van René, was het zeker niet altijd eens met haar hubby tijdens die veelbesproken VI-fittie van een tijdje geleden.

Article continues after the ad

Dat onthulde ze tijdens een Q&A-sessie op Insta! "Hoe was de hele VI-discussie van uw kant?", vroeg een van haar volgers zich af. "En hoe beleefde u het thuis?" Minouche gaf uitgebreid en openhartig antwoord!


Niet zomaar roepen

"Zelfs in een goed huwelijk gaat het servies wel eens door de lucht", begint Minouche. "Zo zie ik dat ook bij VI." Ze beschrijft Johan Derksen, Wilfred Genee en haar eigen René als "fijne mannen", maar "ook haantjes". En dan gaat de fik er wel eens in, vertelt ze. "Thuis hebben we er soms discussies om gehad", geeft Minouche eerlijk toe. "Omdat ik vond dat René niet zomaar iets moest roepen naar de media."

Advocaat van de duivel

Het knetterde dus wel eens in huize Gijp. "Eerst nadenken, dan wat zeggen, is mijn motto." Maar zo zit René niet in elkaar. "Hij is impulsiever, was boos. Terecht. Maar dan nog was ik van mening dat de intenties die avond goed waren, alleen de uitkomst ging mis." Minouche dwong René tot nadenken en hij had daar de perfecte bijnaam voor gevonden. "René noemt me weleens de advocaat van de duivel omdat ik altijd beide kanten ventileer zodat hij empathischer moet nadenken."

Veronica Inside keert 11 september terug op TV.