Op Pasen vieren we dat Jezus Christus drie dagen na zijn dood terugkeerde op aarde. Indrukwekkend, maar in de bioscoop en op tv is het aan de orde van de dag! Deze helden en schurken kopieerden het huzarenstukje van de Heiland.

More content below the advertising

Ripley

Staat op vanwege return on investment

Aan het einde van - het wat teleurstellende - Alien 3, werpt Ripley (Sigourney Weaver) zich in een vat met gesmolten metaal. Ze is geïnfecteerd door een xenomorph, en deze zelfvernietiging is de enige manier om de alien uit de klauwen van de boze Weyland-Yutani Corporation te houden.

Het leek het einde van de stoere heldin: Weaver vond het idee dat één vrouw telkens dezelfde monsters tegenkomt in de onmetelijke ruimte nogal bespottelijk worden. Ware het niet dat de producers een nieuwe Alien-film niet zagen zitten zonder Sigourney Weaver!

Josh Whedon moest zijn originele script drastisch herzien, met hulp van de actrice zelf. Het idee dat een gekloonde Ripley xenomorph-trekjes kreeg door gebrekkige kloontechnieken vond ze wel interessant.

Helaas leverde deze wederopstanding een film op die nog teleurstellender was dan Alien 3. 

Neo

Jezus + Kungfu

Hacker Neo (Keanu Reeves) uit de The Matrix-trilogie is duidelijk gebaseerd op Jezus. Hij moet de mensheid redden van een groot kwaad, en weet dat hij zich vroeg of laat moet opofferen om zijn doel te bereiken. Een belangrijk verschil is dat Jezus redt met een boodschap van naastenliefde, terwijl Neo zijn vijanden in slowmotion kapottrapt en aan flarden schiet.

Als het veiligheidsprogramma ‘Agent Smith’ Neo doorzeeft met kogels, lijkt dat het einde van de held. Als hij onverwacht overeind krabbelt doorziet hij de gehele Matrix, en is hij zowat oppermachtig!

In The Matrix: Revolutions geeft Neo zich alsnog gewonnen, en laat hij zich infecteren door het Agent Smith-virus. Door deze onzelfzuchtige daad redt hij de mensheid. Bekend verhaal, of niet?

Jon Snow

Staat op om de wereld te redden!

Als kersverse leider van The Night’s Watch neemt Jon Snow een paar beslissingen die hem niet populair maken. ‘Wat als we met onze eeuwenoude vijanden samenwerken om een horde ijszombies te verslaan, jongens?’ Uiteindelijk grijpen een paar mannen, onder leiding van Snows luitenant (en Geert Wilders-lookalike) Alliser Thorne, in. 

Melisandre (Carice van Houten) wekt Jon weer tot leven. Samen met de Wildlingen bereidt hij zich voor op de komst van de ondode dreiging uit het Noorden. Natuurlijk deelt Snow na het verraad wel een standje uit, hier en daar. Thorne en zijn trawanten worden subiet opgeknoopt!

Gandalf

Wederopstanding-prank gaat fout!

Frodo’s avontuur om de Ring van Sauron in een vulkaan te smijten is nog maar net begonnen, of tovenaar Gandalf komt al aan zijn einde. In de mijnen van Moria wordt een enorme vurige duivel wakker, die Gandalf de dieperik intrekt. Dat was een slecht idee van de Balrog, want Gandalf is beslist geen makkelijke prooi!

Gandalf en de duivel doden elkaar, maar Gandalf keert terug naar Midden-Aarde als witte tovenaar, om orde op zaken te stellen. Gandalfs eerste daad na zijn wederopstanding is ehm... Aragorn, Gimli en Legolas de stuipen op het lijf jagen. Waarom ook niet?

Pirates of the Caribbean

Iedereen behalve Keira Knightley

Zowat iedereen in de Pirates Of The Caribbean-reeks is (minstens) één keer overleden en weer tot leven gewekt. Jack Sparrow (Johnny Depp) offerde zich op in een gevecht met de monsterlijke reuzenkraak...

En werd gered door zijn vrienden, onder leiding van kapitein Barbossa (ook net terug uit de dood, nadat Sparrow hem neerstak). 

De kraak wordt overigens beheerst door Davy Jones (Bill Nighy) en zijn ondode bemanning. De zoektocht kost Will Turner (Orlando Bloom) het leven, maar omdat zijn hart in de kist van Davy Jones wordt geplaatst, verandert hij op het laatste moment in een spookkapitein. 

Toen Turners vloek verbroken werd, na de (tweede) dood van Armando Salazar (Javier Bardem), lijkt Davy Jones óók weer te leven. Kapitein Barbossa stierf aan het einde van de laatste film, maar zoals we zien betekent dit niets.

De enige mensen die in Pirates Of The Caribbean nog géén wederopstanding hebben meegemaakt zijn Keira Knightley en ‘dweilende piraat op de achtergrond #3’.

More content below the advertising

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.