Netflix heeft een eerste trailer voor haar nieuwe horrorfilm The Ritual online gezet. En zo te zien leert de film ons één belangrijke levensles: neem nooit een kortere route door een donker bos. Noted!

Article continues after the ad

The Ritual

Vier vrienden, gespeeld door Rafe Spall (Black Mirror), Robert James-Collier (Downton Abbey), Arsher Ali (Doctor Who) and Sam Troughton (Alien vs. Predator), maken samen een wandelvakantie door de Scandinavische natuur, na het verlies van een gemeenschappelijke vriend. Wanneer ze een afsnijroute door een bos nemen, breekt de pleuris uit. Verdwaald, hongerig en uitgeput stuitten de mannen op een oud, mysterieus kwaad wat zich in de bossen schuilhoudt. Het wordt uit de trailer niet helemaal duidelijk waar de mannen door achterna gezeten worden, maar duidelijk genoeg om te weten dat het niet al te best is!

9 februari

Alle cliché horror-elementen zijn aanwezig: een donker bos, een flinke plensbui, slechte beslissingen en een ongrijpbaar fenomeen. Toch ziet The Ritual er, dankzij een paar goede schrikmomentjes en een goede portie mysterie, veelbelovend uit! De film is gebaseerd op het boek The Ritual van Adam Nevill en geregisseerd door David Bruckner (V/H/S, Southbound). The Ritual is al op 9 februari te zien op Netflix.