De Britse Channel 4 wordt door vrienden van prinses Diana dringend verzocht om documentaire Diana: In Her Own Words niet uit te zenden.

Article continues after the ad

Openhartig

Volgens verschillende vrienden van Ladi Di bevat de docu beelden die niet voor het publiek bestemd zijn. Het gaat om openhartige gesprekken, onder meer over de moeilijke relatie die ze had met haar echtgenoot Charles. Iets waarover Diana openhartige en emotionele gesprekken had met haar logopedist Peter Settelen. 

Historisch belang

Verder zijn er ook opnamen van Diana die spreekt over haar vermeende affaire met lijfwacht Barry Mannakee. De opnamen kwamen in handen van Channel 4. Bij de zender vonden ze dat deze opnamen van historisch belang zijn, waardoor ze besloten ze te gebruiken. Volgens onder anderen vriendin Penny Junor dienen de beelden absoluut privé te blijven. 

6 augustus

In de VS waren in 2014 al delen van het gesprek te zien in een documentaire, maar op de Britse tv zijn deze opnamen nog nooit vertoond. Channel 4 is nog steeds van plan de documentaire uit te zenden. Op 6 augustus om precies te zijn. Het is dit jaar 20 jaar geleden dat Diana overleed.