Merel Westrik

De eerste coronavaccins zijn goedgekeurd. Toch zijn er nog een hoop vragen als het gaat over de nieuwe vaccins. Daarom komt SBS6 op 31 januari met Het Grootste Coronaspreekuur – vragen over vaccins.

Tijdens deze liveshow beantwoorden deskundigen als IC-arts en hoogleraar Diederik Gommers – die we allemaal kennen van de Jinek-uitzending met Famke Louise -  en hoogleraar immunologie Marjolein van Egmond vragen van mensen thuis. De zwangere Merel Westrik gaat de avond aan elkaar praten.

Article continues after the ad

Wat zijn de bijwerkingen?

Daarnaast schuiven Ton de Boer, voorzitter van medicijnautoriteit CBG, en directeur Agnes Kant van Bijwerkingencentrum Lareb aan. Zij komen vertellen hoe het vaccin is onderzocht en hoe het zit met de werkzaamheid en eventuele bijwerkingen.

#coronaspreekuur

‘Mag ik een prik halen als ik zwanger ben?’ is zo’n vraag die jij misschien ook hebt. Je kan ook je eigen vraag insturen. Dat kan via dit formulier of tijdens de uitzending via social media met de hashtag #coronaspreekuur.

Het Grootste Coronaspreekuur – vragen over vaccins is te zien op zondag 31 januari om 17.30 uur bij SBS6, via YouTube en op KIJK.nl.