Leaving Neverland houdt de gemoederen al weken bezig. Volgende maand kunnen we zelf oordelen over deze spraakmakende documentaire!

Schandalen

Eind vorige maand ging Leaving Neverland in première. Deze vier uur durende HBO-documentaire vertelt het verhaal van Wade Robson en Jimmy Safechuck. Zij beweren als kind seksueel te zijn misbruikt door Michael Jackson. De documentaire roept nieuwe vragen op over het vermeende misbruik door de King of Pop. En dat wordt de makers niet door iedereen in dank afgenomen. De VPRO gaat de film ondanks (lees: dankzij) alle ophef toch uitzenden!

More content below the advertising

 

‘Karaktermoord’

De meningen over Leaving Neverland zijn op z’n zachtst gezegd nogal verdeeld. Sommigen vinden dat documentairemakers de plicht hebben om de waarheid boven tafel te krijgen. Anderen vinden het een laffe aanval op een popicoon dat zich niet langer kan verdedigen. De familie van Jackson heeft het zelfs over karaktermoord. Toch is de film goed ontvangen: op Rotten Tomatoes scoort Leaving Neverland zelfs 92%. Genoeg om nieuwsgierig te maken naar deze spraakmakende docu!

Leaving Neverland is op vrijdag 8 maart te zien bij de VPRO.

More content below the advertising

Speelgoedgigant Hasbro maakte deze week op de mega-Toy Fair in New York bekend dat Bumblebee toch géén prequel is op Michael Bays Transformers-films. Nee, het is een reboot van de hele franchise!

More content below the advertising

Toch opmerkelijk: eerder gingen we er met zijn allen vanuit dat Bumblebee, dat zich afspeelt in 1987, een prequel was op alles van Michael Bay (die Bumblebee wél mede produceerde). Er zaten ook genoeg subtiele hints in die refereerden aan zijn Transformers-verhalen.
 

 

Hoe dan?

Misschien dacht Paramount Pictures na de deceptie die Transformers: The Last Knight heet, dat de franchise wel toe was aan een, euhm, frisse start. Wel raar dat je dat blijkbaar past beslist nadat Bumblebee een hit bleek. Sommige critici noemden het zelfs de beste Transformers-film ooit!  

Sequel

Dit plotselinge nieuwe Transformers-filmuniversum dendert overigens lekker door. Bumblebee krijgt namelijk een sequel. Hierin wil regisseur Travis Knight de relatie tussen Charlie (Hailee Steinfeld) en ‘Bee verder uitdiepen.
 

Na Avengers: Endgame (die bijna zeker 3 uur duurt), moet ook horrorkraker IT: Chapter Two eraan geloven: de huidige versie van de film tikt al bijna de 3 uur aan.

More content below the advertising

Dat zegt althans een twitteraar die bij één van de test screenings mocht zijn. Neem het dus met een korreltje zout. Alhoewel: verschillende media pikken het verhaal nu op, dus dat geeft deze beste man wat meer credibility.
 

 

Slechter dan 1

Ook zegt hij nog even doodleuk dat het eerste deel uit 2017 beter is. Maar, er is nog hoop. Deze versie is al “pretty good”, maar er moet volgens deze man nog wel het nodige veranderen om ‘m nog beter te maken. Hmmm, we zijn érg benieuwd. Sowieso gaan er na test screenings nog de nodige minuten af, maar bereid je in ieder geval voor op een vrij lange zit.

Losers Club 2.0

Zoals Stephen King-fans waarschijnlijk al weten, maken we in het IT-boek niet alleen kennis met de tienerversies van de Losers Club. Het verhaal speelt zich namelijk ook deels in de toekomst af. 27 jaar later om precies te zijn. Grote namen als James McAvoy en Jessica Chastain spelen in Chapter Two de oude versies Bill en Beverly (en dit is de volledige cast). De club keert weer terug naar Derry, de plek waar alle ellende begon...
 

 

Helaas moeten we nog flink wat maanden wachten op de glorieuze terugkeer van terrorclown Pennywise (Bill Skarsgard). IT: Chapter Two draait pas in september in de bios.