Leaving Neverland houdt de gemoederen al weken bezig. Volgende maand kunnen we zelf oordelen over deze spraakmakende documentaire!

Schandalen

Eind vorige maand ging Leaving Neverland in première. Deze vier uur durende HBO-documentaire vertelt het verhaal van Wade Robson en Jimmy Safechuck. Zij beweren als kind seksueel te zijn misbruikt door Michael Jackson. De documentaire roept nieuwe vragen op over het vermeende misbruik door de King of Pop. En dat wordt de makers niet door iedereen in dank afgenomen. De VPRO gaat de film ondanks (lees: dankzij) alle ophef toch uitzenden!

Article continues after the ad

 

‘Karaktermoord’

De meningen over Leaving Neverland zijn op z’n zachtst gezegd nogal verdeeld. Sommigen vinden dat documentairemakers de plicht hebben om de waarheid boven tafel te krijgen. Anderen vinden het een laffe aanval op een popicoon dat zich niet langer kan verdedigen. De familie van Jackson heeft het zelfs over karaktermoord. Toch is de film goed ontvangen: op Rotten Tomatoes scoort Leaving Neverland zelfs 92%. Genoeg om nieuwsgierig te maken naar deze spraakmakende docu!

Leaving Neverland is op vrijdag 8 maart te zien bij de VPRO.