Goed nieuws voor jonge én oude kattenliefhebbers! De populaire VPRO-kinderserie Poesjes krijgt een tweede seizoen.

Article continues after the ad

De opnames voor een nieuw seizoen van de ‘realitysoap’ zijn volgens Nu.nl in volle gang. De grappige serie werd in 2016 genomineerd voor de Cinekid Kinderkast Publieksprijs, en was een Nederlandse inzending voor de Emmy’s in de categorie Jeugd.

Melige katten

Poesjes is eigenlijk een kinderserie, maar vooral ook ouders vonden de pluizige poezenbeesten geweldig om te zien. De chagrijnige Oom Boudewijn (Remko Vrijdag), Ed de Brabantse landschildpad die alle rotklusjes opknapt (Hans Teeuwen), en Vis Lars (Bill van Dijk) gaven Poesjes nét die aanstekelijke meligheid!

In het tweede seizoen beginnen Oom Boudewijn en Ed samen een bed and breakfast. We vermoeden al wie van de twee het zware werk mag opknappen! Het gezinnetje uit het eerste seizoen Poesjes is verhuisd, maar wordt vervangen door een nieuw nestje kittens en hun moeder Catherlijne.

Het tweede seizoen van Poesjes wordt momenteel opgenomen. De afleveringen worden weer geregisseerd door Nova van Dijk, terwijl haar vader Bill terugkeert als verteller. Wanneer de nieuwe avonturen op Kattenlaan 9 te zien zijn is nog niet bekend.