Vandaag maakte de Los Angeles Times bekend dat ontwerper Martin Sklar afgelopen donderdag is overleden. De vormgever werd wereldberoemd met zijn ontwerpen voor de pretparken van Disney.

Article continues after the ad

Legendarisch

Martin ‘Marty’ Sklar stond ook wel bekend als de rechterhand van Walt Disney. Als de belangrijkste vormgever van The Walt Disney Company kreeg Sklar als eerste creatief leider de titel ‘imagineer’. Robert Iger, de huidige directeur van Disney, zegt over de ontwerper: “Alles aan Marty was legendarisch: wat hij bereikt heeft, zijn energie en zijn carrière. Niemand is gepassioneerder over Disney dan hij.”

Epcot

Sklar was geboren in New Brunswick in New Jersey en studeerde nog toen de Walt Disney Company hem in 1955 binnenhaalde. Uiteindelijk werkte hij er niet minder dan 54 jaar. In die periode ontwierp hij wereldberoemde Disney-attracties als de Enchanted Tiki Room, It’s a Small World en Epcot. Ook had hij supervisie over de ontwerpen van onder meer Disneyland Parijs en Hong Kong Disneyland. Sklar overleed in zijn huis in de Hollywood Hills in Los Angeles.