André Hazes met Monique Westenberg

Volkszanger André Hazes gaat rond Sinterklaastijd géén Zwarte Pieten meer uitnodigen. In plaats daarvan houdt hij het voortaan bij een Sint "met een paar lekkere wijven".

Article continues after the ad

André zit momenteel middenin de promo-toer rondom zijn nieuwe, acht minuten durende videoclip. Vandaag was hij te gast bij dj Barry Paf op 100% NL. Het gesprek kwam ook nog even op Zwarte Piet. André kreeg eind vorig jaar bakken met kritiek na het plaatsen van een Pieten-foto.

Ander standpunt

Er volgden talloze verontwaardigde reacties en André viel zelfs even uit de gratie bij zijn goede vriendin en collega Glennis Grace. "Kijk vorig jaar had ik een dingetje, ik was ergens op bezoek waar Zwarte Pieten waren en dat had ik gepost. Daarna had ik heel Nederland op mijn dak. Ik vind wel, we zijn hier niet meer de enige in deze samenleving, dus we moeten een beetje rekening gaan houden met elkaar", blikt hij terug. André neemt nu dus duidelijk een ander standpunt in: géén Zwarte Piet meer.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blij bekkie bij Dreetje de hele avond bij Sinterklaas en zwarte piet. Mooiste wat er is!❤️

Een bericht gedeeld door Andre Hazes (@andrehazes) op


Blauwe Piet

André merkt op dat hij nu wel 'klaar is met racisme' en komt nog met een oplossing voor Piet. "Als iedereen zo valt over Zwarte Piet, tja, dan worden ze dit jaar toch gewoon blauw? Mij boeit het ook niet zoveel." De hitzanger wil "gewoon een leuk feestje". En niet "al dat gezeik erbij". "Dit jaar geen Zwarte Pieten bij ons thuis, ik laat dit jaar maar gewoon een sinterklaas komen met een paar lekkere wijven."