HGT, Mart Hoogkramer, RTL
Source
RTL

Het zal je maar gebeuren: je plaats nietsvermoedend een video waarin je een moppie zingt op een Spaans strand en plots ga je viral! Dat overkwam de 22-jarige volkszanger Mart Hoogkamer, die een paar jaar geleden nog tweede werd bij Holland's Got Talent.

Article continues after the ad

Gisteravond vroeg een Twitteraar zich af: "Weet iemand wie deze Nederlandse jongen is? Gefilmd in Spanje". Dat leverde uiteindelijk onverwachts een stortvloed aan reacties op en heel wat views op Mart zijn eigen Facebook-pagina.

Ongeloof

Uiteindelijk bleek het te gaan om Mart Hoogkamer, die zowel tweede werd bij Holland's Got Talent in 2016 als in het verleden een duet opnam met niemand minder dan Willeke Alberti. De 22-jarige volkszanger kan haast niet geloven dat het zijn cover van Unchained Melody is dat nu heel social media over gaat. "Het is alsof ik in een droom leef", reageert hij bij het AD. "Ik heb het vijf keer teruggekeken en denk steeds: dit had ik beter gekund." Gelukkig trekken zijn nieuwe fans daar helemaal niets van aan. "Ik ben een jongen van de straat, heb goede en slechte tijden gehad. Dat mensen hier zo positief op reageren, maakt me zo blij." 

Bijna niet online

Het had echter weinig gescheeld of de cover had nooit het internet gehaald. "Ik zei tegen mijn neef die het filmde: 'die ga jij nergens plaatsen'." Het is nu maar goed dat hij dat wel heeft gedaan. Nieuwe talenten kunnen alleen maar hopen op dat succes. Bekijk hieronder de beelden.