Dat Disney mooie hotels en pretparken maakt is bekend, maar dat Cartoon Network hetzelfde probeert is opmerkelijk. Volgend jaar lig je lepeltje-lepeltje met de Powerpuff Girls of Johnny Bravo, in het eerste CN-hotel!

In de zomer van 2019 opent het Cartoon Network Hotel zijn deuren, in Pennsylvania. Het complex krijgt 165 kamers, waarvan het thema helemaal aan je wensen aangepast kan worden. Als je van tevoren aangeeft of je een Adventure Time-kamer wil, of een Ben 10-verblijf, dan maken ze het voor je in orde.

Het personeel is verkleed als Cartoon Network-figuren, en er is o.a. een tropisch zwemparadijs, en een ‘avontureneiland’ waar kids scouting-achtige activiteiten kunnen doen. Bijzonder element wordt een grote buitenbioscoop waar nieuwe cartoons te zien zijn vóór ze op tv komen.

Article continues after the ad

Hotel Network

Het hotel is een samenwerking tussen Cartoon Network, en het bedrijf Palace Entertainment, dat meerdere pretparken bezit in de Verenigde Staten en Australië. Het nieuwe hotel komt naast het Dutch Wonderland-attractiepark te liggen: mocht het een succes worden, dan volgen er natuurlijk meer.


Als je de VS als doorsnee toerist bezoekt, ligt Pennsylvania waarschijnlijk wel een beetje uit de route… Dutch Wonderland ligt ongeveer 250 kilometer ten westen van New York; als uitvalsbasis is het dus niet echt geschikt. Het park ziet er okee uit, maar lijkt ons niet echt iets waar je speciaal een vakantie voor boekt.

Ben je meer van de Disney-tekenfilms? Dan weten we nog wel een leuk huisje voor je!